Orechové košíčky s višňou
Jemné maslové košíčky plnené orechovým krémom s rumovým nádychom a ukrytou višňou sú presne tým typom dezertu, ktorý patrí na slávnostný stôl. Kombinácia viacerých druhov orechov a ovocia vytvára harmonickú chuť, ktorá poteší každého milovníka klasických zákuskov.
Na cesto
250 gpolohrubá múka
100 gpráškový cukor
160 gmaslo
1 ksžĺtok
Na náplň
30 ksvišne (mrazené alebo kompótové)
150 mlmlieko
100 gpráškový cukor
100 gvlašské orechy
50 gdetské piškóty
150 gmaslo
1 balenievanilkový cukor
4 PLrum
Na dokončenie
nastrúhané pistácie na posypanie
pekanové orechy (polovičky) na ozdobenie
Postup
Múku preosejeme s cukrom. Pridáme nakrájané maslo, žĺtok a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme hodinu odležať v chladničke. Cestom naplníme kovové formičky na košíčky.
Pečieme pri 180 °C asi 15 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme. Na dno korpusu položíme višňu.
Mlieko s cukrom a mletými orechmi povaríme a necháme vychladnúť. Po vychladení vmiešame nastrúhané piškóty. Maslo vymiešame s vanilkovým cukrom a rumom do peny.
Vmiešame orechovú hmotu. Pripravenú náplň vložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame do košíčkov s višňou. Povrch posypeme pistáciami. Nakoniec každý košíček ozdobíme polovičkou pekanového orecha. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre