Orechové nepečené trubičky

Orechové nepečené trubičky

Orechové nepečené trubičky dokážu presvedčiť aj náročný maškrtný jazýček. Zaujímavý dezert podčiarkne kúzlo Vianoc a poteší naozaj celú rodinu. Oriešky, med a kakao tvoria základ, ktorý je naplnený maslovým krémom s vaječným likérom. A samozrejme, nechýba ani chuť vanilky.

Na nepečenú hmotu

  • 150 gvlašské orechy

  • 150 gpiškóty

  • 150 gpráškový cukor

  • 1 PLmed

  • 2 ksbielky

  • 1 PLkakao

Na ozdobenie

  • 100 gčokoládová poleva

  • vlašské orechy

  • pistácie

Na dokončenie

  • 150 gmaslo

  • 100 gpráškový cukor

  • 1 balenievanilkový cukor

  • 30 mlvaječný likér

Postup

  1. Orechy na jemno pomelieme spolu s piškótami. Primiešame do nich práškový cukor, med, bielky, kakao a vypracujeme pevnú hmotu, ktorú rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na tenký plát. Pokrájame na obdĺžniky s veľkosťou 7x5 cm. Narolujeme ich na malé kovové trubičky a necháme do druhého dňa pri izbovej teplote zaschnúť. Potom ich stiahneme z trubičiek.

  2. Polevu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Orechy a pistácie pomelieme na jemno. Konce trubičiek namočíme do polevy a polovicu obalíme v orieškoch, druhú v pistáciách. Trubičky položíme vedľa seba na papier na pečenie, zvyšnú polevu naplníme do papierového kornútika a trubičky prestriekame čokoládovou polevou, necháme stuhnúť.

  3. Zmäknuté maslo vyšľaháme s obomi cukrami do peny, dochutíme likérom, naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame do trubičiek. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Zákusky
Dezerty
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.