Orechové nepečené trubičky
Orechové nepečené trubičky dokážu presvedčiť aj náročný maškrtný jazýček. Zaujímavý dezert podčiarkne kúzlo Vianoc a poteší naozaj celú rodinu. Oriešky, med a kakao tvoria základ, ktorý je naplnený maslovým krémom s vaječným likérom. A samozrejme, nechýba ani chuť vanilky.
Na nepečenú hmotu
150 gvlašské orechy
150 gpiškóty
150 gpráškový cukor
1 PLmed
2 ksbielky
1 PLkakao
Na ozdobenie
100 gčokoládová poleva
vlašské orechy
pistácie
Na dokončenie
150 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 balenievanilkový cukor
30 mlvaječný likér
Postup
Orechy na jemno pomelieme spolu s piškótami. Primiešame do nich práškový cukor, med, bielky, kakao a vypracujeme pevnú hmotu, ktorú rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie na tenký plát. Pokrájame na obdĺžniky s veľkosťou 7x5 cm. Narolujeme ich na malé kovové trubičky a necháme do druhého dňa pri izbovej teplote zaschnúť. Potom ich stiahneme z trubičiek.
Polevu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Orechy a pistácie pomelieme na jemno. Konce trubičiek namočíme do polevy a polovicu obalíme v orieškoch, druhú v pistáciách. Trubičky položíme vedľa seba na papier na pečenie, zvyšnú polevu naplníme do papierového kornútika a trubičky prestriekame čokoládovou polevou, necháme stuhnúť.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s obomi cukrami do peny, dochutíme likérom, naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou špičkou a nastriekame do trubičiek. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre