Perníková roláda s mascarpone a vaječným likérom

Perníková roláda s mascarpone a vaječným likérom

Jednoduché riešenie s mimoriadne chutným výsledkom. Perníková roláda s mascarpone a vaječným likérom prevonia celú domácnosť. Ak nie ste veľkými fanúšikmi tort, ale chcete si dopriať sladký kúsok po slávnostnom jedle, toto bude vaša voľba číslo jeden.

Na korpus

  • 4 ksvajcia (oddelene žĺtky a bielky)

  • 100 gkrupicový cukor

  • 1 PLmed

  • 80 ghladká múka

  • 20 gkakao

  • 1 ČLperníkové korenie

  • 1/2kypriaci prášok do pečiva

  • 1 štipkasoľ

Na krém

  • 250 gmascarpone

  • 3 PLpráškový cukor

  • 50 mlvaječný likér

  • 200 ml33 % smotana na šľahanie

Na ozdobenie

  • červené ríbezle alebo brusnice na ozdobenie

  • kakao

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a medom do svetlej peny. Múku, kakao, perníkové korenie a prášok do pečiva preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame sypké ingrediencie a sneh.

  2. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (30x40 cm) a pečieme pri 180 °C asi 10 až 12 minút. Ihneď po vybratí z rúry cesto aj s papierom prikryjeme vlhkou utierkou a zrolujeme. Necháme chladnúť.

  3. Mascarpone zmiešame s cukrom a vaječným likérom, pridáme smotanu vyšľahanú na šľahačku. Roládu rozvinieme, odstránime papier, potrieme krémom a znovu zrolujeme.

  4. Povrch ozdobíme čerstvými ríbezľami (alebo iným ovocím) a poprášime kakaom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Tip redakcie
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.