Perníková roláda s mascarpone a vaječným likérom
Jednoduché riešenie s mimoriadne chutným výsledkom. Perníková roláda s mascarpone a vaječným likérom prevonia celú domácnosť. Ak nie ste veľkými fanúšikmi tort, ale chcete si dopriať sladký kúsok po slávnostnom jedle, toto bude vaša voľba číslo jeden.
Na korpus
4 ksvajcia (oddelene žĺtky a bielky)
100 gkrupicový cukor
1 PLmed
80 ghladká múka
20 gkakao
1 ČLperníkové korenie
1/2kypriaci prášok do pečiva
1 štipkasoľ
Na krém
250 gmascarpone
3 PLpráškový cukor
50 mlvaječný likér
200 ml33 % smotana na šľahanie
Na ozdobenie
červené ríbezle alebo brusnice na ozdobenie
kakao
Postup
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a medom do svetlej peny. Múku, kakao, perníkové korenie a prášok do pečiva preosejeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme pevný sneh. Do žĺtkovej zmesi striedavo primiešavame sypké ingrediencie a sneh.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie (30x40 cm) a pečieme pri 180 °C asi 10 až 12 minút. Ihneď po vybratí z rúry cesto aj s papierom prikryjeme vlhkou utierkou a zrolujeme. Necháme chladnúť.
Mascarpone zmiešame s cukrom a vaječným likérom, pridáme smotanu vyšľahanú na šľahačku. Roládu rozvinieme, odstránime papier, potrieme krémom a znovu zrolujeme.
Povrch ozdobíme čerstvými ríbezľami (alebo iným ovocím) a poprášime kakaom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre