Plnené zemiaky s fazuľou a slaninou

Plnené zemiaky s fazuľou a slaninou

Premýšľate, čo pripraviť zo zemiakov, ktoré sa vám nakopili v zásobe a treba ich urýchlene minúť, vyskúšajte plnené zemiaky s fazuľou a slaninou. Je to pochúťka pripravená z tradičných surovín, aj keď malé zmeny sme si predsa neodpustili. Napríklad fazuľu sme vymiešali s chilli smotanou a celé jedlo sme posypali mandľovou zmesou. Ochutnajte, je to sýte a hrejivé.

Ingrediencie

  • 2 ksveľké zemiaky alebo 3 menšie zemiaky

  • 2 PLolivový olej

  • soľ

  • 4 plátkyslanina

  • rastlinný olej

  • 2 ksveľké paradajky

  • 1 strúčikcesnaku

  • 400 gčervená fazuľa v plechovke

  • 80 gkyslá smotana k servírovaniu

  • 1/2 PLchilli vločky

  • 1/2 kslimetková šťava z polovice limetky

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 20 gcelé mandle

  • 1 ksnastrúhaná limetková kôra z 1 limetky

  • 40 gmaslo

Postup

  1. Celé zemiaky prepichneme vidličkou, potrieme olejom a posypeme soľou. Pečieme pri 200 °C asi 60 minút. Na posledných 10 minút pridáme k zemiakom plátky slaniny.

  2. Na panvici nahrejeme olej, pridáme nakrájané paradajky a varíme 5 až 7 minút. Primiešame drvený cesnak a nakoniec aj 100 ml vody. Privedieme k varu a zamiešame prepláchnuté fazule. Varíme ďalšie 2 minúty.

  3. Kyslú smotanu premiešame s chilli vločkami, limetkovou šťavou a soľou. Do fazule vmiešame polovicu chilli smotany. Varíme 2 minúty, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, nasekané mandle, limetkovú kôru a štipku soli a pripravíme mandľovú posýpku.

  4. Upečené zemiaky nakrojíme a do každého dáme kúsok masla, pridáme krémovú fazuľu, chrumkavú slaninu a doplníme zvyšnou chilli smotanou. Posypeme mandľovou zmesou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Bezlepkové jedlá
jeseň

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.