Plnené zemiaky s fazuľou a slaninou
Premýšľate, čo pripraviť zo zemiakov, ktoré sa vám nakopili v zásobe a treba ich urýchlene minúť, vyskúšajte plnené zemiaky s fazuľou a slaninou. Je to pochúťka pripravená z tradičných surovín, aj keď malé zmeny sme si predsa neodpustili. Napríklad fazuľu sme vymiešali s chilli smotanou a celé jedlo sme posypali mandľovou zmesou. Ochutnajte, je to sýte a hrejivé.
Ingrediencie
2 ksveľké zemiaky alebo 3 menšie zemiaky
2 PLolivový olej
soľ
4 plátkyslanina
rastlinný olej
2 ksveľké paradajky
1 strúčikcesnaku
400 gčervená fazuľa v plechovke
80 gkyslá smotana k servírovaniu
1/2 PLchilli vločky
1/2 kslimetková šťava z polovice limetky
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
20 gcelé mandle
1 ksnastrúhaná limetková kôra z 1 limetky
40 gmaslo
Postup
Celé zemiaky prepichneme vidličkou, potrieme olejom a posypeme soľou. Pečieme pri 200 °C asi 60 minút. Na posledných 10 minút pridáme k zemiakom plátky slaniny.
Na panvici nahrejeme olej, pridáme nakrájané paradajky a varíme 5 až 7 minút. Primiešame drvený cesnak a nakoniec aj 100 ml vody. Privedieme k varu a zamiešame prepláchnuté fazule. Varíme ďalšie 2 minúty.
Kyslú smotanu premiešame s chilli vločkami, limetkovou šťavou a soľou. Do fazule vmiešame polovicu chilli smotany. Varíme 2 minúty, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame nasekanú petržlenovú vňať, nasekané mandle, limetkovú kôru a štipku soli a pripravíme mandľovú posýpku.
Upečené zemiaky nakrojíme a do každého dáme kúsok masla, pridáme krémovú fazuľu, chrumkavú slaninu a doplníme zvyšnou chilli smotanou. Posypeme mandľovou zmesou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre