Povianočný dezert do skla
Povianočný dezert do skla využije minimálne niekoľkokrát počas sviatočného obdobia. Takýto rýchly tip vám padne vhod aj pre zástupy návštevníkov. Ak vám zostávajú koláčiky, ktoré nikto nechce, môžete im dať druhú šancu. Podrvte ich, naplňte a ozdobte nimi poháre s tvarohovým krémom a mandarínkami. Bude to svieže, chutné a rýchlo hotové.
Ingrediencie
150 gzvyšné vianočné pečivo + na posypanie
350 gčerstvý smotanový syr
300 gplnotučný tvaroh
4 PLmed
1 PLcitrónová šťava
1/2 ksvanilkový struk
300 gkonzervované mandarínky
Postup
Vianočné pečivo rozdrobíme alebo valčekom podrvíme a vložíme na dno pohárov. V mise premiešame čerstvý syr, tvaroh, med, citrónovú šťavu a semienka z polovice vanilkového struku.
Tvarohovú náplň rozdelíme do pohárov na vrstvu pečiva. Mandarínky zlejeme a poukladáme na krém.
Necháme vychladiť v chladničke najlepšie aspoň 60 minút. Pred podávaním môžeme posypať zvyšným podrveným vianočným pečivom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre