Smažený vianočný kapor so zemiakovým šalátom
Smažený kapor so zemiakovým šalátom sa počas štedrej večere ocitne na tanieroch v mnohých rodinách. A možno sa inšpirujete naším receptom a bude to práve táto verzia. Je chutná, tradičná a istotne si ju obľúbite.
Ingrediencie
soľ
mleté čierne korenie
Na zemiakový šalát
600 gzemiaky
1 kscibuľa
80 gkyslé uhorky (aj s nálevom)
3 ksnatvrdo uvarené vajcia
80 gsterilizovaný hrášok
1 ksjablko
100 gmrkva
80 gzeler
180 gmajonéza
Na smaženého kapra
4 ks(cca 150 g podkovičky) kapor
hladká múka na obaľovanie
2 ksvajcia na obaľovanie
strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej
1 kscitrón k servírovaniu
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Precedíme ich, necháme chladnúť a potom olúpeme. Pokrájame na kocky a vložíme do veľkej misy.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno, kyslé uhorky nasekáme na kocky. Vajcia olúpeme a nakrájame na kocky a spoločne s hráškom a jablkom nakrájaným na kocky pridáme do misy k ostatným surovinám.
Mrkvu a zeler olúpeme, nakrájame na kocky a varíme 5 minút v osolenej vode. Precedíme ich, necháme vychladnúť a potom pridáme k šalátu. Všetko zľahka premiešame aj s majonézou, soľou, korením, dochutíme nálevom z uhoriek. Hotový zemiakový šalát necháme odležať aspoň cez noc v chladničke.
Podkovičky z kapra osolíme a okoreníme z oboch strán. Obalíme ich najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve rozpáleného oleja z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Kaprie podkovičky podávame s odležaným zemiakovým šalátom. Môžeme podávať s kúskom citróna, ktorým ochutíme rybu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre