Smažený vianočný kapor so zemiakovým šalátom

Smažený vianočný kapor so zemiakovým šalátom

Smažený kapor so zemiakovým šalátom sa počas štedrej večere ocitne na tanieroch v mnohých rodinách. A možno sa inšpirujete naším receptom a bude to práve táto verzia. Je chutná, tradičná a istotne si ju obľúbite.

Ingrediencie

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na zemiakový šalát

  • 600 gzemiaky

  • 1 kscibuľa

  • 80 gkyslé uhorky (aj s nálevom)

  • 3 ksnatvrdo uvarené vajcia

  • 80 gsterilizovaný hrášok

  • 1 ksjablko

  • 100 gmrkva

  • 80 gzeler

  • 180 gmajonéza

Na smaženého kapra

  • 4 ks(cca 150 g podkovičky) kapor

  • hladká múka na obaľovanie

  • 2 ksvajcia na obaľovanie

  • strúhanka na obaľovanie

  • rastlinný olej

  • 1 kscitrón k servírovaniu

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Precedíme ich, necháme chladnúť a potom olúpeme. Pokrájame na kocky a vložíme do veľkej misy.

  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno, kyslé uhorky nasekáme na kocky. Vajcia olúpeme a nakrájame na kocky a spoločne s hráškom a jablkom nakrájaným na kocky pridáme do misy k ostatným surovinám.

  3. Mrkvu a zeler olúpeme, nakrájame na kocky a varíme 5 minút v osolenej vode. Precedíme ich, necháme vychladnúť a potom pridáme k šalátu. Všetko zľahka premiešame aj s majonézou, soľou, korením, dochutíme nálevom z uhoriek. Hotový zemiakový šalát necháme odležať aspoň cez noc v chladničke.

  4. Podkovičky z kapra osolíme a okoreníme z oboch strán. Obalíme ich najskôr v múke, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Smažíme vo vyššej vrstve rozpáleného oleja z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Kaprie podkovičky podávame s odležaným zemiakovým šalátom. Môžeme podávať s kúskom citróna, ktorým ochutíme rybu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Prílohy
Ryby
Slovensko
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.