Sviatočná hríbová polievka štedračka

Sviatočná hríbová polievka štedračka

Sviatočná hríbová polievka štedračka má všetko, čo by ste v slávnostnej polievke chceli mať. Je plná zeleniny, je v nej pohánka na zasýtenie a jej chuť je doladená sušenými hubami. Ak použijete zmes lesných húb, dodáte jej ešte lepšiu vôňu. Vynikajúco sa hodí počas vianočných sviatkov, pretože je rýchla a zároveň delikátna.

Ingrediencie

  • 1 hrsťsušené hríby

  • 2 PLpohánka

  • 1 kscibuľa

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 50 gmaslo

  • 1000 mlzeleninový vývar

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 ČLcelá rasca

  • 2 kszemiaky

  • 1 PLhladká múka

  • sušená majoránka

Postup

  1. Huby namočíme do vody. Pohánku prepláchneme vodou a necháme napučať. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kocky, opečieme na kúsku masla, podlejeme vývarom a pridáme namočené huby nakrájané na kúsky. Osolíme, okoreníme a primiešame rascu.

  2. Všetko prevaríme, pridáme pohánku a nakrájané zemiaky, varíme do mäkka a nakoniec zahustíme zásmažkou pripravenou zo zvyšného masla a múky. Po zahustení primiešame podrvenú majoránku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.