Sviatočná hríbová polievka štedračka
Sviatočná hríbová polievka štedračka má všetko, čo by ste v slávnostnej polievke chceli mať. Je plná zeleniny, je v nej pohánka na zasýtenie a jej chuť je doladená sušenými hubami. Ak použijete zmes lesných húb, dodáte jej ešte lepšiu vôňu. Vynikajúco sa hodí počas vianočných sviatkov, pretože je rýchla a zároveň delikátna.
Ingrediencie
1 hrsťsušené hríby
2 PLpohánka
1 kscibuľa
2 ksmrkva
1 kspetržlen
50 gmaslo
1000 mlzeleninový vývar
soľ
mleté čierne korenie
2 ČLcelá rasca
2 kszemiaky
1 PLhladká múka
sušená majoránka
Postup
Huby namočíme do vody. Pohánku prepláchneme vodou a necháme napučať. Cibuľu, mrkvu a petržlen nakrájame na drobné kocky, opečieme na kúsku masla, podlejeme vývarom a pridáme namočené huby nakrájané na kúsky. Osolíme, okoreníme a primiešame rascu.
Všetko prevaríme, pridáme pohánku a nakrájané zemiaky, varíme do mäkka a nakoniec zahustíme zásmažkou pripravenou zo zvyšného masla a múky. Po zahustení primiešame podrvenú majoránku. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre