Sviatočná polievka z hlivy ustricovej
Sviatočná polievka z hlivy ustricovej celkom nenápadne nabúra vašu domácu polievkovú rutinu. Jednoducho túto polievku musíte vyskúšať, aby ste zistili, akú vynikajúcu a plnú chuť dokáže mať, aj keď je bez kúska mäsa. Ideálna na chladné, zimné dni, pretože hliva dokáže posilniť imunitu.
Ingrediencie
350 ghliva ustricová
2 ksmrkva
2 ksstonky stonkového zeleru
1 PLmaslo
1 ksmenšia cibuľa
3 PLbravčová masť
5 PLhladká múka
1/2 ČLmletá rasca
2 ČLmletá červená sladká paprika
2 ksstredne veľké zemiaky
1000 mlzeleninový vývar
1 ČLsušená majoránka
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 strúčikycesnaku
1 hrsťhladkolistý petržlen
Postup
Očistenú hlivu nakrájame na rezance, mrkvu so zelerom na rovnako veľké kúsky. Na panvici rozohrejeme maslo a všetko spoločne sprudka orestujeme.
Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme ju na masti. Prisypeme múku s rascou a za stáleho miešania pripravíme svetlú zápražku.
Pridáme papriku, premiešame a prilejeme 500 ml studenej vody. Primiešame zemiaky nakrájané na kocky. Nakoniec prilejeme vývar, orestované huby so zeleninou, majoránku a soľ s korením. Polievku varíme približne 20 minút.
Potom do nej pridáme prelisovaný cesnak a podľa potreby ju dochutíme korením. Hotovú polievku na záver ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre