Tartaletky so slaným karamelom

Tartaletky so slaným karamelom

Máte za sebou náročný deň? Je minimálne jedna zaručená cesta, ako ho vylepšiť. Tartaletky so slaným karamelom vám vyčarujú úsmev na perách a sladký pocit v ústach. Ochutnať ich je povinnosť, ale veríme, že sa nebudete zdráhať.

Na korpus

  • 240 gšpaldová múka

  • 2 PLkakao

  • 70 gpráškový cukor

  • 150 gmaslo

  • 1 ksvajce

  • 2 PLvoda

Na slaný karamel

  • 200 gkrupicový cukor

  • 125 gsmotana na šľahanie

  • 1/2 ČLmorská soľ

  • 3 PLmaslo

  • 100 gmandle

Na čokoládovú polevu

  • 30 mlsmotana na šľahanie

  • 80 gčokoláda

  • 20 gmaslo

  • hrubozrnná soľ na posypanie

Postup

  1. Na tartaletkový korpus zmiešame v mise múku, kakao a cukor. Pridáme na kocky nakrájané maslo, vajce, vodu a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme asi 30 minút odležať v chladničke. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrojíme kolieska, ktoré budú presahovať okraj formičiek.

  2. Cesto pritlačíme na steny formičiek a presahujúce okraje zrežeme nožnom. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme asi 20 minút. Na slaný karamel skaramelizujeme cukor, potom stiahneme z ohňa a vlejeme horúcu smotanu. Vrátime na oheň a varíme, pokým s karamel nerozpustí. Pridáme soľ, maslo a nahrubo nasekané mandle.

  3. Necháme mierne ochladnúť a potom prelejeme do korpusov. Po vychladnutí uložíme stuhnúť do chladničky. Na čokoládovú polevu privedieme smotanu v kastróliku k varu. Odstavíme a pridáme na kúsky polámanú čokoládu a maslo. Miešame, pokým sa čokoláda úplne nerozpustí. Polevu nalejeme do stredu tartaletiek a posypeme soľou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.