Vianočná čokoládová roláda s whisky
Vianočná čokoládová roláda s whisky zaujme celú rodinu, aj keď deťom ju asi nebudete servírovať. Dospelí si však spojenie čokolády a whisky môžu vychutnať do sýta. Je to výrazná a lahodná chuť, ktorá sa perfektne hodí na sviatočné dni. Táto roláda je výnimočná a pritom tak jednoduchá.
Na korpus
4 ksvajcia
1 štipkasoľ
80 gkrupicový cukor
30 mlrastlinný olej
120 ghladká múka
1 PLkukuričný škrob
Na krém
500 mlsmotana na šľahanie
2 PLmed
300 ghorká čokoláda
80 mlwhisky
Na dokončenie
kakao na posypanie
Postup
Vajcia vyšľaháme so soľou a s cukrom do pevnej peny. Potom do nej opatrne vmiešame olej.
Múku preosejeme a premiešame so škrobom a zľahka ju pomocou stierky zapracujeme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 15 až 20 minút.
Upečený korpus necháme krátko chladnúť a ešte teplý ho prikryjeme utierkou a opatrne stočíme do rolády. Necháme celkom vychladnúť.
Smotanu vlejeme do hrnca a zahrejeme ju, ale nevaríme! Potom pridáme med a dobre premiešame. Ochutenú smotanu nalejeme na čokoládu nalámanú na kúsky a vymiešame do hladka. Nakoniec ochutíme alkoholom a krátko premixujeme tyčovým mixérom. Necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc.
Čokoládovú smotanu vyšľaháme na pevný krém, ktorý rozotrieme na cesto a zarolujeme do rolády (časť si necháme na ozdobenie). Necháme ju stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu potrieme zvyšným krémom, môžeme ozdobiť kúskami čokolády podľa fantázie a posypať kakaom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre