Vianočná čokoládová roláda s whisky

Vianočná čokoládová roláda s whisky

Vianočná čokoládová roláda s whisky zaujme celú rodinu, aj keď deťom ju asi nebudete servírovať. Dospelí si však spojenie čokolády a whisky môžu vychutnať do sýta. Je to výrazná a lahodná chuť, ktorá sa perfektne hodí na sviatočné dni. Táto roláda je výnimočná a pritom tak jednoduchá.

Na korpus

  • 4 ksvajcia

  • 1 štipkasoľ

  • 80 gkrupicový cukor

  • 30 mlrastlinný olej

  • 120 ghladká múka

  • 1 PLkukuričný škrob

Na krém

  • 500 mlsmotana na šľahanie

  • 2 PLmed

  • 300 ghorká čokoláda

  • 80 mlwhisky

Na dokončenie

  • kakao na posypanie

Postup

  1. Vajcia vyšľaháme so soľou a s cukrom do pevnej peny. Potom do nej opatrne vmiešame olej.

  2. Múku preosejeme a premiešame so škrobom a zľahka ju pomocou stierky zapracujeme do vaječnej peny. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 15 až 20 minút.

  3. Upečený korpus necháme krátko chladnúť a ešte teplý ho prikryjeme utierkou a opatrne stočíme do rolády. Necháme celkom vychladnúť.

  4. Smotanu vlejeme do hrnca a zahrejeme ju, ale nevaríme! Potom pridáme med a dobre premiešame. Ochutenú smotanu nalejeme na čokoládu nalámanú na kúsky a vymiešame do hladka. Nakoniec ochutíme alkoholom a krátko premixujeme tyčovým mixérom. Necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc.

  5. Čokoládovú smotanu vyšľaháme na pevný krém, ktorý rozotrieme na cesto a zarolujeme do rolády (časť si necháme na ozdobenie). Necháme ju stuhnúť v chladničke. Pred podávaním roládu potrieme zvyšným krémom, môžeme ozdobiť kúskami čokolády podľa fantázie a posypať kakaom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Tip redakcie
Zákusky
Dezerty
Koláče
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.