Vianočná kapria polievka

Vianočná kapria polievka

Vianočná kapria polievka je špecialita, ktorá počas sviatočných dní chutí o niečo lepšie ako inokedy. Hoci sa dá variť vlastne po celý rok, vianočná verzia je o rodinných stretnutia a príjemných spomienkach. Uvarte ju tento rok aj vy a vychutnajte si ju so svojimi najbližšími.

Na kapriu polievku

  • 2 kshlava z kapra

  • 150 gzeler

  • 2 ksmrkva

  • 1 kspetržlen

  • 1 kscibuľa

  • 5 guľôčoknové korenie

  • 5 guľôčokcelé čierne korenie

  • soľ

  • 2 ksbobkový list

Na dokončenie

  • 1 kspetržlen

  • 1 ksväčšia mrkva

  • 4 plátkytoastový chlieb

  • 30 gmaslo

Postup

  1. Do hrnca vložíme hlavy kapra, očistenú koreňovú zeleninu, nové korenie, korenie, soľ a bobkové listy. Zalejeme vodou tak, aby bolo všetko ponorené a privedieme k varu. Vývar varíme na miernom plameni asi 60 minút.

  2. Potom ho precedíme cez čisté sito do čistého hrnca. Z kaprích hláv oberieme mäso, ktoré vrátime späť do vývaru.

  3. Petržlen a mrkvu olúpeme a potom pomocou škrabky vytvoríme dlhé a tenké plátky. Vložíme ich do polievky a varíme 3 minúty.

  4. Toastové chleby pokrájame na kocky, ktoré opekáme na panvici na rozohriatom masle do zlatista. Polievku rozdelíme na taniere, doplníme petržlenovou vňaťou a podávame s krutónmi. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.