Vianočná kapria polievka
Vianočná kapria polievka je špecialita, ktorá počas sviatočných dní chutí o niečo lepšie ako inokedy. Hoci sa dá variť vlastne po celý rok, vianočná verzia je o rodinných stretnutia a príjemných spomienkach. Uvarte ju tento rok aj vy a vychutnajte si ju so svojimi najbližšími.
Na kapriu polievku
2 kshlava z kapra
150 gzeler
2 ksmrkva
1 kspetržlen
1 kscibuľa
5 guľôčoknové korenie
5 guľôčokcelé čierne korenie
soľ
2 ksbobkový list
Na dokončenie
1 kspetržlen
1 ksväčšia mrkva
4 plátkytoastový chlieb
30 gmaslo
Postup
Do hrnca vložíme hlavy kapra, očistenú koreňovú zeleninu, nové korenie, korenie, soľ a bobkové listy. Zalejeme vodou tak, aby bolo všetko ponorené a privedieme k varu. Vývar varíme na miernom plameni asi 60 minút.
Potom ho precedíme cez čisté sito do čistého hrnca. Z kaprích hláv oberieme mäso, ktoré vrátime späť do vývaru.
Petržlen a mrkvu olúpeme a potom pomocou škrabky vytvoríme dlhé a tenké plátky. Vložíme ich do polievky a varíme 3 minúty.
Toastové chleby pokrájame na kocky, ktoré opekáme na panvici na rozohriatom masle do zlatista. Polievku rozdelíme na taniere, doplníme petržlenovou vňaťou a podávame s krutónmi. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre