Vianočná rolka z kačacích pŕs s brusnicovo-vínovou omáčkou

Vianočná rolka z kačacích pŕs s brusnicovo-vínovou omáčkou

Vianočná rolka z kačacích pŕs s mandľami je gurmánska lahôdka, ktorá sa na stole dlho neohreje. Toto sviatočné jedlo je skutočne výnimočné, prevonia celú kuchyňu a pritom vôbec nie je zložité na prípravu. Stačí si pripraviť plátky mäsa, naplniť ich, previazať a potom už len tepelne upraviť. Dôležité je, aby si prsia zachovali šťavnatosť, čiže ich nezabudnite uložiť do alobalu.

Ingrediencie

  • 600 gkačacie prsia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie podľa chuti

  • 80 gplátková slanina

  • 60 golúpané mandle

  • 10 lístkovmangold

  • olej na smaženie

  • 200 mlčervené víno

  • 1 PLbrusnicový džem

  • 40 gsušené brusnice

  • 40 gmaslo

Postup

  1. Kačacie prsia položíme na dosku kožou nadol a ostrým nožom odblaníme a prerežeme ho z jednej strany k druhej, ale neprerežeme ho do konca. Osolíme, okoreníme a na plát mäsa rozložíme plátky slaniny a zopár mandlí. Nakoniec pridáme aj lístky mangoldu a zarolujeme zo strany mäsa ku koži. Spevníme špagátom a rolky osolíme.

  2. Potom rolky opečieme na panvici na oleji zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Následne ich pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút.

  3. Medzitým privedieme k varu víno s mandľami, brusnicovým džemom a sušenými brusnicami. Rolky po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu. Pustia v ňom šťavu, tú nalejeme do omáčky a vmiešame do nej maslo. Omáčku už nevaríme.

  4. Kačacie rolky nakrájame na plátky a podávame ich napríklad s kroketami a vínovou omáčkou s mandľami. Môžeme pridať aj sparený mangold. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.