Vianočná rolka z kačacích pŕs s brusnicovo-vínovou omáčkou
Vianočná rolka z kačacích pŕs s mandľami je gurmánska lahôdka, ktorá sa na stole dlho neohreje. Toto sviatočné jedlo je skutočne výnimočné, prevonia celú kuchyňu a pritom vôbec nie je zložité na prípravu. Stačí si pripraviť plátky mäsa, naplniť ich, previazať a potom už len tepelne upraviť. Dôležité je, aby si prsia zachovali šťavnatosť, čiže ich nezabudnite uložiť do alobalu.
Ingrediencie
600 gkačacie prsia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
80 gplátková slanina
60 golúpané mandle
10 lístkovmangold
olej na smaženie
200 mlčervené víno
1 PLbrusnicový džem
40 gsušené brusnice
40 gmaslo
Postup
Kačacie prsia položíme na dosku kožou nadol a ostrým nožom odblaníme a prerežeme ho z jednej strany k druhej, ale neprerežeme ho do konca. Osolíme, okoreníme a na plát mäsa rozložíme plátky slaniny a zopár mandlí. Nakoniec pridáme aj lístky mangoldu a zarolujeme zo strany mäsa ku koži. Spevníme špagátom a rolky osolíme.
Potom rolky opečieme na panvici na oleji zo všetkých strán, kým nezískajú zlatistú farbu. Následne ich pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 15 minút.
Medzitým privedieme k varu víno s mandľami, brusnicovým džemom a sušenými brusnicami. Rolky po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu. Pustia v ňom šťavu, tú nalejeme do omáčky a vmiešame do nej maslo. Omáčku už nevaríme.
Kačacie rolky nakrájame na plátky a podávame ich napríklad s kroketami a vínovou omáčkou s mandľami. Môžeme pridať aj sparený mangold. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre