Vianočná rolka z kačacích pŕs s mandľami
Sviatočné menu je v každej rodine trošku iné. Tento rok vyskúšajte, ako chutí vianočná rolka z kačacích pŕs s mandľami a možno to bude začiatok novej tradície. Určite si pochutíte najmä na jemnosti a šťavnatosti mäsa, ale tiež na vynikajúcej omáčke z brusnicami. Spolu sa zladili tak, že inú spoločnosť ani nepotrebujú, možno iba zemiakové kroketky.
Ingrediencie
600 gkačacie prsia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
80 gplátková slanina
60 glúpané mandle
10 ks(listy) mangold
rastlinný olej na smaženie
200 mlčervené víno
1 PLbrusnicový džem
40 gsušené brusnice
40 gmaslo
Postup
Kačacie prsia položíme na dosku kožou nadol a ostrým nožom mäso odblaníme a prerežeme ho z jednej strany k druhej, ale neprerežeme až do konca. Osolíme, okoreníme a na plát mäsa položíme plátky slaniny a pár mandlí. Nakoniec pridáme listy mangoldu a zarolujeme zo strany od mäsa ku koži. Spevníme špagátom a rolky osolíme.
Rolky opečieme na troche oleja na panvici zo všetkých strán do zlatista a potom pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C asi 15 minút.
Medzitým privedieme víno spolu s mandľami, brusnicovým džemom a sušenými brusnicami k varu. Rolky po upečení vyberieme a zabalíme do alobalu. Rolky pustia šťavu, tú nalejeme do omáčky a vmiešame do nej maslo. Omáčku už nevaríme.
Rolky nakrájame na plátky a podávame napríklad s kroketami a vínovou omáčkou s mandľami. Môžeme pridať napríklad tiež sparený mangold. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre