Vianočný kapor so zeleninovou náplňou

Vianočný kapor so zeleninovou náplňou

Pokiaľ ide o kapra na vianočnom stole, existuje niekoľko kategórií obľúbenosti tejto tradície. Niekto si bez neho Vianoce nevie predstaviť, iný sa mu radšej vyhýba. A niekto má rád iba klasiku a druhý rád experimentuje. Náš vianočný kapor so zeleninovou náplňou patrí k receptom moderným a preto poteší najmä tých, ktorí radi skúšajú odvážnejšie kombinácie.

Ingrediencie

  • 2 ksfilety (cca 800 g) kapor

  • soľ

  • 200 gpohánka

  • 1 kscibuľa

  • 300 gtekvica Hokkaido

  • 150 ghnedé šampiňóny

  • 4 PLolivový olej

  • 1 vetvičkačerstvý rozmarín

  • 3 PLčerstvá petržlenová vňať (lístky)

  • 30 gsušené brusnice

  • mleté čierne korenie

  • 1 ČLcitrónová šťava

  • rozmarín na ozdobenie

Postup

  1. Vykostené polovice kapra zbavené šupín umyjeme, osušíme a osolíme. Pohánku prepláchneme, uvaríme v osolenej vode na skus, asi 10 minút a potom ju precedíme.

  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame na jemno. Tekvicu umyjeme, prepolíme, odstránime mäkké vnútro a dužinu nakrájame na malé kúsky. Šampiňóny očistíme a nakrájame. Na panvici nahrejeme 2 lyžice oleja a orestujeme na ňom cibuľu. Po 2 minútach pridáme huby a tekvicu. Rozmarín a petržlenovú vňať umyjeme. Rozmarínové lístočky otrháme a vňať nasekáme, pridáme ich k pripravenej zmesi. Vmiešame sušené brusnice a pohánku, osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.

  3. Jeden filet položíme do pekáča kožou nadol a pokvapkáme ho olivovým olejom. Naň rozdelíme pohánku so zeleninou a hubami a zakryjeme druhým filetom, ktorý opäť pokvapkáme olejom. Zmes, ktorá nám prípadne zostala, pridáme do pekáča.

  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút, pred podávaním ozdobíme vetvičkou rozmarínu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.