Vianočný losos so zeleninovou quinoou

Vianočný losos so zeleninovou quinoou

Vianoce sú synonymom hojnosti, ale netreba to preháňať. Inak sa vám trávenie veru nepoďakuje. Losos so zeleninovou quinoou je výdatný a zároveň aj ľahší, čo ocení práve váš žalúdok. Toto jedlo je plné zdravých tukov a aj vitamínov a je skvelým tipom pre všetkých, ktorí si dávajú záležať na línii aj počas vianočných sviatkov.

Na prípravu lososa

  • 800 gfilety losos

Na prípravu prílohy

  • 400 gquinoa

  • 120 gmrkva

  • 100 gpór

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 6 PLolivový olej

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • klíčky na ozdobenie

  • 1 kslimetka k servírovaniu

Postup

  1. Lososa nakrájame na 4 rovnaké porcie. Quinou uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme ju a necháme odkvapkať. Mrkvu olúpeme, spolu s pórom umyjeme a nakrájame na drobné kocky.

  2. Na panvici na olivovom oleji orestujeme nakrájanú mrkvu, po 2 minútach pridáme pór, osolíme, okoreníme a pridáme uvarenú quinou. Spoločne restujeme asi 3 minúty a nakoniec premiešame s najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  3. Porcie lososa osolíme, okoreníme a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 °C asi 12 minút. Hotového lososa podávame spoločne s quinoou, pridáme klíčky a limetku. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Prílohy
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.