Vianočný zubáč na rozmaríne
Zemiakový šalát a ryba sú základom vianočnej hostiny v mnohých domácnostiach. Vyskúšajte malú zmenu a tentokrát nepripravte smaženého kapra či filé. Zubáč s rozmarínom, omáčkou a mrkvou sa skvele sa dopĺňa s domácimi zemiakovými pusinkami. Je to prekvapivo jednoduché.
Na zemiakové pusinky
650 gzemiaky
soľ
3 PLmaslo
1 ksvajce
mleté čierne korenie
1 štipkamuškátový oriešok
Na prípravu ryby
600 g(filety) zubáč
50 gslnečnicový olej
Na omáčku
250 ml33 % smotana na šľahanie
80 gsmotanový chren
Postup
Olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zlejeme ich, pridáme maslo a popučíme. Necháme vychladnúť.
K zemiakovej kaši zašľaháme vajcia, korenie a štipku muškátového oriešku. Zmesou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a na papier na pečenie tvoríme asi 3 cm pusinky. Pečieme ich pri 200 °C asi 15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
Filety nakrájame na porcie, kožu narežeme a osolíme. Na rozohriatom oleji na panvici opečieme z oboch strán spolu s rozmarínom.
Smotanu privedieme k varu, pridáme chren, osolíme a krátko povaríme. Mrkvu očistíme, nakrájame na kúsky a asi 10 minút varíme v osolenej vode. Filety podávame spolu s omáčkou, mrkvou a zemiakovými pusinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre