Vianočný zubáč na rozmaríne

Vianočný zubáč na rozmaríne

Zemiakový šalát a ryba sú základom vianočnej hostiny v mnohých domácnostiach. Vyskúšajte malú zmenu a tentokrát nepripravte smaženého kapra či filé. Zubáč s rozmarínom, omáčkou a mrkvou sa skvele sa dopĺňa s domácimi zemiakovými pusinkami. Je to prekvapivo jednoduché.

Na zemiakové pusinky

  • 650 gzemiaky

  • soľ

  • 3 PLmaslo

  • 1 ksvajce

  • mleté čierne korenie

  • 1 štipkamuškátový oriešok

Na prípravu ryby

  • 600 g(filety) zubáč

  • 50 gslnečnicový olej

Na omáčku

  • 250 ml33 % smotana na šľahanie

  • 80 gsmotanový chren

Postup

  1. Olúpané a nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Zlejeme ich, pridáme maslo a popučíme. Necháme vychladnúť.

  2. K zemiakovej kaši zašľaháme vajcia, korenie a štipku muškátového oriešku. Zmesou naplníme cukrárske vrecko so zrezanou špičkou a na papier na pečenie tvoríme asi 3 cm pusinky. Pečieme ich pri 200 °C asi 15 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.

  3. Filety nakrájame na porcie, kožu narežeme a osolíme. Na rozohriatom oleji na panvici opečieme z oboch strán spolu s rozmarínom.

  4. Smotanu privedieme k varu, pridáme chren, osolíme a krátko povaríme. Mrkvu očistíme, nakrájame na kúsky a asi 10 minút varíme v osolenej vode. Filety podávame spolu s omáčkou, mrkvou a zemiakovými pusinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.