Zelené machové rezy
Zelené machové rezy vám zaručia obdivné pohľady aj uznanlivé reakcie všetkých vašich hostí. Svieže a jarné rezy svoju farbu získali zo špenátu, ale aj napriek tomu sú sladké a lahodné tak, že sa im máločo vyrovná. Ak hľadáte recept na zaujímavú sladkosť, toto je favorit číslo jedna.
Na korpus
200 grepkový olej
150 gbaby špenát
500 mlcmar
4 ksvajcia
300 gkrupicový cukor
640 ghladká múka
8 gjedlá sóda
maslo na vymazanie
Na krém
400 ml40 % smotana na šľahanie
400 gčerstvý smotanový syr
60 gpráškový cukor
Na dokončenie
čerstvé jahody
čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)
Postup
Do nádoby mixéra vlejeme olej a postupne pridávame špenát, ktorý vždy poriadne rozmixujeme. Do väčšej misy nalejeme cmar, pridáme vajcia, cukor a prilejeme špenát rozmixovaný s olejom. Dobre prešľaháme. V inej mise zmiešame múku s jedlou sódou a potom zmes preosejeme k tekutým surovinám. Metličkou vymiešame hladké cesto.
Cesto prelejeme do maslom vymazanej obdĺžnikovej formy s rozmermi 22x32 cm. Pečieme pri 175 °C asi 45 až 50 minút. Upečený korpus opatrne vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Vychladnutému korpusu zarovnáme vrch (odrezky si necháme na dokončenie) a korpus jedenkrát prekrojíme.
Na krém vyšľaháme smotanu s čerstvým smotanovým syrom a práškovým cukrom dotuha. Polovicu krému nanesieme na spodnú časť korpusu, uhladíme stierkou a priklopíme druhým korpusom. Rovnomerne ho potrieme zvyšným krémom a znovu uhladíme stierkou.
Odrezaný vršok rozdrobíme a drťou posypeme krém na povrchu. Ozdobíme aj nakrájanými jahodami a vetvičkami tymiánu, môžeme pridať i jedlé kvety. Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre