Zelené machové rezy

Zelené machové rezy

Zelené machové rezy vám zaručia obdivné pohľady aj uznanlivé reakcie všetkých vašich hostí. Svieže a jarné rezy svoju farbu získali zo špenátu, ale aj napriek tomu sú sladké a lahodné tak, že sa im máločo vyrovná. Ak hľadáte recept na zaujímavú sladkosť, toto je favorit číslo jedna.

Na korpus

  • 200 grepkový olej

  • 150 gbaby špenát

  • 500 mlcmar

  • 4 ksvajcia

  • 300 gkrupicový cukor

  • 640 ghladká múka

  • 8 gjedlá sóda

  • maslo na vymazanie

Na krém

  • 400 ml40 % smotana na šľahanie

  • 400 gčerstvý smotanový syr

  • 60 gpráškový cukor

Na dokončenie

  • čerstvé jahody

  • čerstvý tymián (niekoľko vetvičiek)

Postup

  1. Do nádoby mixéra vlejeme olej a postupne pridávame špenát, ktorý vždy poriadne rozmixujeme. Do väčšej misy nalejeme cmar, pridáme vajcia, cukor a prilejeme špenát rozmixovaný s olejom. Dobre prešľaháme. V inej mise zmiešame múku s jedlou sódou a potom zmes preosejeme k tekutým surovinám. Metličkou vymiešame hladké cesto.

  2. Cesto prelejeme do maslom vymazanej obdĺžnikovej formy s rozmermi 22x32 cm. Pečieme pri 175 °C asi 45 až 50 minút. Upečený korpus opatrne vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Vychladnutému korpusu zarovnáme vrch (odrezky si necháme na dokončenie) a korpus jedenkrát prekrojíme.

  3. Na krém vyšľaháme smotanu s čerstvým smotanovým syrom a práškovým cukrom dotuha. Polovicu krému nanesieme na spodnú časť korpusu, uhladíme stierkou a priklopíme druhým korpusom. Rovnomerne ho potrieme zvyšným krémom a znovu uhladíme stierkou.

  4. Odrezaný vršok rozdrobíme a drťou posypeme krém na povrchu. Ozdobíme aj nakrájanými jahodami a vetvičkami tymiánu, môžeme pridať i jedlé kvety. Necháme stuhnúť v chladničke a nakrájame. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Zákusky
Dezerty
Koláče
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.