Podáva sa bravčové: Na obed alebo na večeru pripravte tieto chutné a výdatné jedlá

Bravčové mäso sa dá pripraviť toľkými rôznymi spôsobmi, že sa nedajú ani všetky spočítať a vymenovať. Niekto má radšej dusené, niekto pečené, iný zasa najradšej griluje či marinuje. Niektoré recepty z bravčoviny pôsobia divoko, iné zas príliš tradične, ale určite si z nich každý vyberie to, čo mu najviac chutí. Pamätajte na to, že je to ťažšie stráviteľné mäso, pretože obsahuje väčšie množstvo tuku. Pripravili sme pre vás výber chutných receptov, ktoré môžete servírovať na obed alebo na večeru.

Bravčové variácie, ktoré chutia všetkým

Keď sa povie bravčové, asi vám ako prvé napadnú rezne. Na rozdiel od tých originálnych teľacích sa v našich končinách pripravujú najmä z bravčového mäsa. Rezňová klasika s chrumkavým cestíčkom alebo obalom je stálicou nedeľných obedov. Pozrite sa s nami, na aké spôsoby môžete bravčové mäso pripraviť a vždy získať iné, ale rovnako chutné jedlo.

1. Rezne v zemiakovom cestíčku

Odkazom na moravsko-sliezsku špecialitu sú bravčové rezne Ondráš v zemiakovom cestíčku. Ide vlastne o rezne z bravčového stehna, ktoré sú obalené v cestíčku na zemiakové placky. Veríme, že mnohí si povedia, že je to recept snov, pretože kombinuje dve najobľúbenejšie jedlá. Práve vďaka cestíčku je mäso ešte mäkšie, než by ste čakali a tá chuť. To je jednoducho dobrota, ktorú musíte vyskúšať.

2. Rezne so zemiakovými plackami

Ďalším tipom na rezne opäť tak trochu vzdávame hold zemiakovým plackám. Tentokrát sme použili bravčové karé a vznikli bravčové rezne s pivom a zemiakovými plackami. Samozrejme k rezňom môžete podávať pohár zlatistého moku, my sme však pivo pridali do cestíčka a tradične ho ochutili cesnakom a majoránkou. Skvelý tip na nedeľný obed môžete servírovať s čerstvým šalátom.

3. Bravčové kotlety

Najchutnejšie bravčové kotlety, aké ste kedy jedli na vás už čakajú. Pripravte si bravčové kotlety na paprikách a potešte nimi aj milovníkov ostrejších a pikantnejších chutí. Kto také nemusí, môže vynechať baranie rohy, ale rozhodne neodporúčame podceniť varenie vo výpeku a vývare, pretože vďaka tomu bude mäkké a šťavnaté.

4. Plnená roláda z bravčového mäsa

Možno by ste radšej jedli plnenú roládu, ktorá je šťavnatá a pomôže vám ušetriť čas. Bravčová roláda ako plnené vtáčiky uľahčí prácu tým, že nemusíte plniť a rolovať jednotlivé plátky mäsa, ale celý plát naplníte slaninkou, vajíčkami, párkami aj kyslými uhorkami a zarolujete. Vyzerá a chutí ako klasické vtáčiky, ale s jednoduchšou prípravou.

5. Obľúbené guľky z mletého mäsa

Čo už môže byť prekvapivé na mäsových guľkách? Pripravte guľový blesk z mletého mäsa a ochutnajte, či spoznáte zmenu. Po rozkrojení chrumkavého obalu na vás čaká mäsová zmes s rozpusteným syrom a malé kúsky jednej netradičnej ingrediencie. Dodá im výraznejšiu chuť.

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.