Bravčové rezne Ondráš v zemiakovom cestíčku

Bravčové rezne Ondráš v zemiakovom cestíčku

Rezne v cestíčku bývajú často jemnejšie ako bežné a rovnako tak aj rezeň Ondráš nezostáva nič dlžný tejto povesti. Pri smažení moravsko-sliezskej špecialitky sa vám budú zaručene zbiehať slinky, vôňa zemiakového cestíčka dokonale pripomína zemiakové placky.

Ingrediencie

  • 300 gzemiaky

  • 100 mlmlieko

  • 100 ghladká múka

  • 3 strúčikycesnaku

  • soľ

  • 2 ksvajcia

  • 1/2 ksčervená paprika

  • sušená majoránka

  • 600 gbravčové stehno

  • 120 gdusená bravčová šunka

  • olej na smaženie

Postup

  1. Olúpané a umyté zemiaky nastrúhame na jemno a vodu precedíme. K zemiakom pridáme mlieko, preosiatu múku, rozotrený cesnak so soľou, vajcia a na kocky nakrájanú papriku. Dochutíme majoránkou, mierne osolíme a premiešame.

  2. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame cez vlákno na plátky a ľahko naklepeme. Okraje niekoľkokrát narežeme a osolíme.

  3. Na pripravené plátky poukladáme šunku, obalíme v zemiakovom ceste a smažíme na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.

  4. Hotové rezne necháme odkvapkať od oleja na papierovej utierke. Podávame napríklad s listami šalátu a paradajkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.