Bravčové rezne Ondráš v zemiakovom cestíčku
Rezne v cestíčku bývajú často jemnejšie ako bežné a rovnako tak aj rezeň Ondráš nezostáva nič dlžný tejto povesti. Pri smažení moravsko-sliezskej špecialitky sa vám budú zaručene zbiehať slinky, vôňa zemiakového cestíčka dokonale pripomína zemiakové placky.
Ingrediencie
300 gzemiaky
100 mlmlieko
100 ghladká múka
3 strúčikycesnaku
soľ
2 ksvajcia
1/2 ksčervená paprika
sušená majoránka
600 gbravčové stehno
120 gdusená bravčová šunka
olej na smaženie
Postup
Olúpané a umyté zemiaky nastrúhame na jemno a vodu precedíme. K zemiakom pridáme mlieko, preosiatu múku, rozotrený cesnak so soľou, vajcia a na kocky nakrájanú papriku. Dochutíme majoránkou, mierne osolíme a premiešame.
Mäso očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájame cez vlákno na plátky a ľahko naklepeme. Okraje niekoľkokrát narežeme a osolíme.
Na pripravené plátky poukladáme šunku, obalíme v zemiakovom ceste a smažíme na rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
Hotové rezne necháme odkvapkať od oleja na papierovej utierke. Podávame napríklad s listami šalátu a paradajkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre