Avokádová nátierka s tvarohom a vajíčkami
Ak si chcete vybudovať jedálniček zložený zo zdravých a výživných surovín a jedál, s pokojným svedomím zaraďte aj recept na avokádovú nátierku s tvarohom a vajíčkom. Je rýchla, jednoduchá a veľmi chutná. Avokádo je plné zdravých tukov, ktoré prospievajú zdravému cholesterolu a ten zasa udržiava lipidovú rovnováhu. S touto surovinou určite nešliapnete vedľa.
Ingrediencie
1 kszrelé avokádo
1 PLlimetková šťava
1 strúčikcesnaku
soľ
100 gsyr žervé
100 gpolotučný mäkký tvaroh
1 vetvičkačerstvá mäta
1 vetvičkahladkolistý petržlen
drvené čierne korenie
8 plátkovtoastový chlieb
olivový olej na potretie
2 ksvajcia uvarené natvrdo
2 kscherry paradajky
4 ksreďkvičky
čerstvé bylinky na ozdobenie podľa chuti
Postup
Avokáda prepolíme, odstránime kôstku a dužinu pomocou lyžice vydlabeme do misky. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou a roztlačíme vidličkou.
Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame so soľou. Spoločne so žervé a tvarohom pridáme do misy. Dôkladne premiešame. Mätu a petržlenovú vňať umyjeme, listy otrháme a nasekáme najemno. Vmiešame ich do nátierky, ktorú nakoniec dochutíme soľou a korením.
Krajce toastového chleba natrieme zľahka olivovým olejom a na rozpálenej panvici opečieme z oboch strán do chrumkava. Paradajky a reďkvičky očistíme a nakrájame na kolieska. Opečené plátky chleba potrieme nátierkou, poukladáme plátky vajec a pripravenú zeleninu. Zľahka okoreníme a ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre