Avokádová nátierka s tvarohom a vajíčkami

Avokádová nátierka s tvarohom a vajíčkami

Ak si chcete vybudovať jedálniček zložený zo zdravých a výživných surovín a jedál, s pokojným svedomím zaraďte aj recept na avokádovú nátierku s tvarohom a vajíčkom. Je rýchla, jednoduchá a veľmi chutná. Avokádo je plné zdravých tukov, ktoré prospievajú zdravému cholesterolu a ten zasa udržiava lipidovú rovnováhu. S touto surovinou určite nešliapnete vedľa.

Ingrediencie

  • 1 kszrelé avokádo

  • 1 PLlimetková šťava

  • 1 strúčikcesnaku

  • soľ

  • 100 gsyr žervé

  • 100 gpolotučný mäkký tvaroh

  • 1 vetvičkačerstvá mäta

  • 1 vetvičkahladkolistý petržlen

  • drvené čierne korenie

  • 8 plátkovtoastový chlieb

  • olivový olej na potretie

  • 2 ksvajcia uvarené natvrdo

  • 2 kscherry paradajky

  • 4 ksreďkvičky

  • čerstvé bylinky na ozdobenie podľa chuti

Postup

  1. Avokáda prepolíme, odstránime kôstku a dužinu pomocou lyžice vydlabeme do misky. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou a roztlačíme vidličkou.

  2. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame so soľou. Spoločne so žervé a tvarohom pridáme do misy. Dôkladne premiešame. Mätu a petržlenovú vňať umyjeme, listy otrháme a nasekáme najemno. Vmiešame ich do nátierky, ktorú nakoniec dochutíme soľou a korením.

  3. Krajce toastového chleba natrieme zľahka olivovým olejom a na rozpálenej panvici opečieme z oboch strán do chrumkava. Paradajky a reďkvičky očistíme a nakrájame na kolieska. Opečené plátky chleba potrieme nátierkou, poukladáme plátky vajec a pripravenú zeleninu. Zľahka okoreníme a ozdobíme bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Raňajky
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.