Bazalkové kuracie prsia po thajsky

Bazalkové kuracie prsia po thajsky

Keď si pripravíte bazalkové kuracie prsia po thajsky, môžete sa tešiť na exotické a pikantné jedlo. Mieru jeho pikantnosti si môžete určiť sami, ale aspoň nejaká chilli paprička do tohto typu jedla určite patrí. Jednoducho, je to jedlo plné kontrastov, farieb a chutí, ktoré k Thajsku patria.

Ingrediencie

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 4 strúčikycesnaku

  • 40 gčerstvý zázvor

  • 600 gkuracie prsia bez kosti

  • 3 PLzemiakový škrob

  • 2 kschilli papričky (červená a zelená)

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 100 gzelená fazuľka

  • 6 PLrastlinný olej

  • sójová omáčka

  • ustricová omáčka

  • sweet chilli omáčka

  • 100 mlkurací vývar

  • 4 ksvajcia

  • 4 vetvičkyčerstvá bazalka

  • arašidy na posypanie

Postup

  1. Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme. Cesnak a zázvor nasekáme nadrobno, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Kuracie prsia nakrájame na drobné rezance, dáme do misky, posypeme škrobom a premiešame. Chilli a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Fazuľky očistíme a 1 minútu povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich schladíme pod tečúcou studenou vodou.

  2. Rozohrejeme väčšiu panvicu, nalejeme do nej olej a za stáleho miešania restujeme mäso. Po troch minútach pridáme cibuľu a cesnak. Spoločne restujeme asi 1 minútu, potom pridáme fazuľky a chilli a premiešame. Ochutíme sójovou omáčkou, ustricovou omáčkou a sweet chilli omáčkou.

  3. Prilejeme vývar a spoločne ešte 2 minúty povaríme. Nakoniec pridáme jarné cibuľky. Medzitým na ďalšej panvici pripravíme volské oká. Hotové mäso posypeme bazalkou a arašidmi, podávame napríklad s varenou ryžou a volskými okami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Ázia
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.