Bazalkové kuracie prsia po thajsky
Keď si pripravíte bazalkové kuracie prsia po thajsky, môžete sa tešiť na exotické a pikantné jedlo. Mieru jeho pikantnosti si môžete určiť sami, ale aspoň nejaká chilli paprička do tohto typu jedla určite patrí. Jednoducho, je to jedlo plné kontrastov, farieb a chutí, ktoré k Thajsku patria.
Ingrediencie
1 ksčervená cibuľa
4 strúčikycesnaku
40 gčerstvý zázvor
600 gkuracie prsia bez kosti
3 PLzemiakový škrob
2 kschilli papričky (červená a zelená)
2 ksjarná cibuľka
100 gzelená fazuľka
6 PLrastlinný olej
sójová omáčka
ustricová omáčka
sweet chilli omáčka
100 mlkurací vývar
4 ksvajcia
4 vetvičkyčerstvá bazalka
arašidy na posypanie
Postup
Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme. Cesnak a zázvor nasekáme nadrobno, cibuľu nakrájame na mesiačiky. Kuracie prsia nakrájame na drobné rezance, dáme do misky, posypeme škrobom a premiešame. Chilli a jarnú cibuľku nakrájame na kolieska. Fazuľky očistíme a 1 minútu povaríme vo vriacej osolenej vode. Po uvarení ich schladíme pod tečúcou studenou vodou.
Rozohrejeme väčšiu panvicu, nalejeme do nej olej a za stáleho miešania restujeme mäso. Po troch minútach pridáme cibuľu a cesnak. Spoločne restujeme asi 1 minútu, potom pridáme fazuľky a chilli a premiešame. Ochutíme sójovou omáčkou, ustricovou omáčkou a sweet chilli omáčkou.
Prilejeme vývar a spoločne ešte 2 minúty povaríme. Nakoniec pridáme jarné cibuľky. Medzitým na ďalšej panvici pripravíme volské oká. Hotové mäso posypeme bazalkou a arašidmi, podávame napríklad s varenou ryžou a volskými okami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre