Quiche s kozím syrom, červenou repou a špenátom

Quiche s kozím syrom, červenou repou a špenátom

Bude to najlepší quiche, aký ste kedy jedli? Vyskúšajte quiche s kozím syrom, červenou repou a špenátom a potešíte nielen svoje jarné naladenie, ale aj chuťové poháriky. Lahodná kombinácia sa hodí aj na sviatočné dni.

Na cesto

  • 250 ghladká múka

  • 1 ksvajce

  • 1 PLsoľ

  • 125 gmaslo + na vymazanie

  • 100 gčervená repa

Na náplň

  • 3 ksvajcia

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLmlieko

  • 1 PLolej

  • 1 ksčervená cibuľa

  • 3 strúčikycesnaku

  • 1 ČL(lístky) čerstvý tymián

  • 2 ČLjablčný ocot

  • 2 ČLmed

  • 1 hrsťčerstvý špenát

  • 50 gkozí syr

  • 1 hrsť(mix) tekvicové, ľanové a slnečnicové semienka

Postup

  1. Do múky pridáme vajíčko, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a dôkladne rukami premiešame. Potom prilejeme 3 lyžice studenej vody a uhnetieme hladké cesto.

  2. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 60 minút odležať v chladničke. Formu medzitým vymažeme maslom. Cesto vyvaľkáme na okrúhly tvar a vložíme ho do formy.

  3. Pritlačíme ho k okrajom formy a prepichneme vidličkou. Prekryjeme pokrčeným papierom na pečenie, zaťažíme strukovinami a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.

  4. Po upečení papier so strukovinami odstránime. Na náplň rozklepneme vajcia do misky a pridáme soľ a korenie. Prilejeme mlieko a vidličkou spoločne rozšľaháme.

  5. Červenú repu najemno nastrúhame na predpečený korpus a odložíme na bok. Na rozpálenom oleji restujeme cibuľu, cesnak, tymián, ocot a med 5 minút. Potom vmiešame špenát.

  6. Zmes premiešame s pripravenými vajíčkami a všetko nalejeme na korpus s červenou repou. Potom posypeme kozím syrom a semienkami. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Hlavné jedlá
Večera
Koláče
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.