Quiche s kozím syrom, červenou repou a špenátom
Bude to najlepší quiche, aký ste kedy jedli? Vyskúšajte quiche s kozím syrom, červenou repou a špenátom a potešíte nielen svoje jarné naladenie, ale aj chuťové poháriky. Lahodná kombinácia sa hodí aj na sviatočné dni.
Na cesto
250 ghladká múka
1 ksvajce
1 PLsoľ
125 gmaslo + na vymazanie
100 gčervená repa
Na náplň
3 ksvajcia
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PLmlieko
1 PLolej
1 ksčervená cibuľa
3 strúčikycesnaku
1 ČL(lístky) čerstvý tymián
2 ČLjablčný ocot
2 ČLmed
1 hrsťčerstvý špenát
50 gkozí syr
1 hrsť(mix) tekvicové, ľanové a slnečnicové semienka
Postup
Do múky pridáme vajíčko, soľ, na kocky nakrájané studené maslo a dôkladne rukami premiešame. Potom prilejeme 3 lyžice studenej vody a uhnetieme hladké cesto.
Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 60 minút odležať v chladničke. Formu medzitým vymažeme maslom. Cesto vyvaľkáme na okrúhly tvar a vložíme ho do formy.
Pritlačíme ho k okrajom formy a prepichneme vidličkou. Prekryjeme pokrčeným papierom na pečenie, zaťažíme strukovinami a pečieme pri 180 °C asi 10 minút.
Po upečení papier so strukovinami odstránime. Na náplň rozklepneme vajcia do misky a pridáme soľ a korenie. Prilejeme mlieko a vidličkou spoločne rozšľaháme.
Červenú repu najemno nastrúhame na predpečený korpus a odložíme na bok. Na rozpálenom oleji restujeme cibuľu, cesnak, tymián, ocot a med 5 minút. Potom vmiešame špenát.
Zmes premiešame s pripravenými vajíčkami a všetko nalejeme na korpus s červenou repou. Potom posypeme kozím syrom a semienkami. Pečieme pri 180 °C asi 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre