Bezlepkový hovädzí guláš s jogurtovou knedľou
Ak dodržiavate pravidlo, koľko mäsa, toľko cibule o bezlepkový guláš s jogurtovou knedľou sa obávať nemusíte. Receptov na guláš existuje nespočetné množstvo, táto verzia je však vhodná aj pre celiatikov s bezlepkovou diétou.
Na prípravu guláša
800 gcibuľa
3 PLbravčová masť
800 ghovädzie mäso krk alebo močing
soľ
mleté čierne korenie
2 PLmletá červená sladká paprika
1 ksmalý paradajkový pretlak
1 ČLmletá rasca alebo drvená
4 strúčikycesnaku
1 PLsušená majoránka
Na jogurtovú knedľu
200 gbiely jogurt
9 PLmandľová múka
3 ksvajcia
1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka
1 štipkasoľ
1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva
maslo na vymastenie
Na dokončenie
kscibuľa
podľa chutičerstvá petržlenová vňať
Postup
Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Potom ju orestujeme na nahriatej masti dohneda, pridáme mäso nakrájané na kúsky, zo všetkých strán opečieme, osolíme, okoreníme a dochutíme paprikou.
K mäsu pridáme paradajkový pretlak a zalejeme trochou vody. Pridáme rascu s prelisovaným cesnakom. Guláš dusíme pod pokrievkou za občasného miešania si 90 minút do mäkka- Podľa potreby pridáme vodu. Asi 10 minút pred koncom varu primiešame majoránku.
V miske zmiešame jogurt, mandľovú múku, vajcia, pažítku, soľ a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame a zmes nalejeme do maslom vymastených hrnčekov, ktoré vložíme asi na 3 až 5 minút do mikrovlnnej rúry. Guláš podávame spolu s knedľou, posypaný nakrájanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre