Bezlepkový hovädzí guláš s jogurtovou knedľou

Bezlepkový hovädzí guláš s jogurtovou knedľou

Ak dodržiavate pravidlo, koľko mäsa, toľko cibule o bezlepkový guláš s jogurtovou knedľou sa obávať nemusíte. Receptov na guláš existuje nespočetné množstvo, táto verzia je však vhodná aj pre celiatikov s bezlepkovou diétou.

Na prípravu guláša

  • 800 gcibuľa

  • 3 PLbravčová masť

  • 800 ghovädzie mäso krk alebo močing

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLmletá červená sladká paprika

  • 1 ksmalý paradajkový pretlak

  • 1 ČLmletá rasca alebo drvená

  • 4 strúčikycesnaku

  • 1 PLsušená majoránka

Na jogurtovú knedľu

  • 200 gbiely jogurt

  • 9 PLmandľová múka

  • 3 ksvajcia

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka

  • 1 štipkasoľ

  • 1/2 ČLkypriaci prášok do pečiva

  • maslo na vymastenie

Na dokončenie

  • kscibuľa

  • podľa chutičerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nakrájame na drobno. Potom ju orestujeme na nahriatej masti dohneda, pridáme mäso nakrájané na kúsky, zo všetkých strán opečieme, osolíme, okoreníme a dochutíme paprikou.

  2. K mäsu pridáme paradajkový pretlak a zalejeme trochou vody. Pridáme rascu s prelisovaným cesnakom. Guláš dusíme pod pokrievkou za občasného miešania si 90 minút do mäkka- Podľa potreby pridáme vodu. Asi 10 minút pred koncom varu primiešame majoránku.

  3. V miske zmiešame jogurt, mandľovú múku, vajcia, pažítku, soľ a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame a zmes nalejeme do maslom vymastených hrnčekov, ktoré vložíme asi na 3 až 5 minút do mikrovlnnej rúry. Guláš podávame spolu s knedľou, posypaný nakrájanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Polievky
Mäsité jedlá
Bezlepkové jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.