Biela špargľa so šunkou a syrom v trojobale
Biela špargľa so šunkou a syrom v trojobale je skvelá teplá aj studená. Ako ju budete jesť, necháme na vás, ale určite tento recept vyskúšajte. Je chrumkavý a dostatočne sýty na to, aby ste k nemu podávali iba jednoduchý listový šalát.
Ingrediencie
500 gbiela špargľa
soľ
maslo
krupicový cukor
150 gplátkový syr eidam alebo gouda
150 gplátková varená šunka
100 ghladká múka
2 ksvajcia
100 gstrúhanka
olej na smaženie
čerstvý šalát k servírovaniu (napr. polníček)
cherry paradajky na ozdobenie
Postup
Špargľu olúpeme a varíme ju v osolenej vode s malým kúskom masla a trochou cukru domäkka. Mala by zostať vnútri trochu pevná na skus.
Potom si zoberieme 2 až 3 výhonky špargle, zabalíme ich do plátkov syra, potom okolo nich omotáme plátok šunky a zväzok zaistíme špáradlom.
Pripravené zväzky po jednom obaľujeme v hladkej múke a potom ich zľahka oklepeme. Ponoríme ich do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíme v strúhanke. Smažíme na panvici, na nahriatom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú chrumkavé.
Obaľovaná špargľa sa dá jesť teplá aj studená. Obe varianty sú lahodné. Je to veľmi sýte a toto jedlo nepotrebuje žiadnu prílohu. Stačí ho doplniť jednoduchým šalátom. Pred podávaním vyberieme špáradlá a ozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre