Biela špargľa so šunkou a syrom v trojobale

Biela špargľa so šunkou a syrom v trojobale

Biela špargľa so šunkou a syrom v trojobale je skvelá teplá aj studená. Ako ju budete jesť, necháme na vás, ale určite tento recept vyskúšajte. Je chrumkavý a dostatočne sýty na to, aby ste k nemu podávali iba jednoduchý listový šalát.

Ingrediencie

  • 500 gbiela špargľa

  • soľ

  • maslo

  • krupicový cukor

  • 150 gplátkový syr eidam alebo gouda

  • 150 gplátková varená šunka

  • 100 ghladká múka

  • 2 ksvajcia

  • 100 gstrúhanka

  • olej na smaženie

  • čerstvý šalát k servírovaniu (napr. polníček)

  • cherry paradajky na ozdobenie

Postup

  1. Špargľu olúpeme a varíme ju v osolenej vode s malým kúskom masla a trochou cukru domäkka. Mala by zostať vnútri trochu pevná na skus.

  2. Potom si zoberieme 2 až 3 výhonky špargle, zabalíme ich do plátkov syra, potom okolo nich omotáme plátok šunky a zväzok zaistíme špáradlom.

  3. Pripravené zväzky po jednom obaľujeme v hladkej múke a potom ich zľahka oklepeme. Ponoríme ich do rozšľahaných vajec a nakoniec ich obalíme v strúhanke. Smažíme na panvici, na nahriatom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu a nie sú chrumkavé.

  4. Obaľovaná špargľa sa dá jesť teplá aj studená. Obe varianty sú lahodné. Je to veľmi sýte a toto jedlo nepotrebuje žiadnu prílohu. Stačí ho doplniť jednoduchým šalátom. Pred podávaním vyberieme špáradlá a ozdobíme žeruchou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Prílohy
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.