Bôčik na mede s horčicou
Tradičný pečený bôčik na mede s horčicou vás prekvapí chrumkavou kôrkou a jemným mäskom vo vnútri. Doprajte si kúsok s obľúbeným pečivom a chuť vám vynahradí dlhý čas strávený jeho prípravou.
Ingrediencie
1 kgbravčový bôčik s kožou a bez kosti
2 PLsoľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 PLrastlinný olej
70 ghrubozrnná horčica
60 mlmed
chlieb k podávaniu
Postup
Kožu bôčiku narežeme ostrým nožom do mriežky a do mäsa zo všetkých strán votrieme soľ, korenie a olej. Dáme ho kožou dole do pekáča a pečieme odkrytý pri 180 °C asi 60 minút. Vypečený tuk podľa potreby zlejeme.
Teplotu v rúre zvýšime na 200 °C, bôčik otočíme a pečieme zakrytý 50 minút.
V miske zmiešame horčicu, med a 180 ml vriacej vody. Vzniknutú zmes nalejeme na mäso a pečieme opäť odkrytý ďalších 30 minút do zlatista a do chrumkava. Podávame s pečivom a prelejeme vypečenou šťavou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre