Bôčik na mede s horčicou

Bôčik na mede s horčicou

Tradičný pečený bôčik na mede s horčicou vás prekvapí chrumkavou kôrkou a jemným mäskom vo vnútri. Doprajte si kúsok s obľúbeným pečivom a chuť vám vynahradí dlhý čas strávený jeho prípravou.

Ingrediencie

  • 1 kgbravčový bôčik s kožou a bez kosti

  • 2 PLsoľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

  • 1 PLrastlinný olej

  • 70 ghrubozrnná horčica

  • 60 mlmed

  • chlieb k podávaniu

Postup

  1. Kožu bôčiku narežeme ostrým nožom do mriežky a do mäsa zo všetkých strán votrieme soľ, korenie a olej. Dáme ho kožou dole do pekáča a pečieme odkrytý pri 180 °C asi 60 minút. Vypečený tuk podľa potreby zlejeme.

  2. Teplotu v rúre zvýšime na 200 °C, bôčik otočíme a pečieme zakrytý 50 minút.

  3. V miske zmiešame horčicu, med a 180 ml vriacej vody. Vzniknutú zmes nalejeme na mäso a pečieme opäť odkrytý ďalších 30 minút do zlatista a do chrumkava. Podávame s pečivom a prelejeme vypečenou šťavou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.