Bravčová panenka s vínovou omáčkou a zemiakovými pusinkami

Bravčová panenka s vínovou omáčkou a zemiakovými pusinkami

Luxus na tanieri si môžete dopriať aj relatívne lacno a najmä rýchlo. Bravčová panenka nepotrebuje veľa času na prípravu, aby ostala zachovaná jej jemnosť a šťavnatosť. Vyskúšajte ako chutí s vínovou omáčkou a zemiakovými pusinkami. Toto jedlo kompetne pripravíte asi za jednu hodinu.

Na zemiakové pusinky

  • 400 gvarené zemiaky

  • 20 gmaslo

  • 1 ksvajce

  • soľ

Na bravčovú panenku

  • 400 gbravčová panenka

  • rastlinný olej

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • chilli nite

Na vínovú omáčku

  • 2 dlčervené víno

  • 1 PLmed

  • maslo (kúsok)

Na dokončenie

  • klíčky hrášku

  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Uvaríme si zemiaky v osolenej vode. Roztlačíme ich spoločne s maslom, vajcom a soľou. Zemiakovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie tvoríme pusinky, ktoré pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 10 až 15 minút.

  2. Bravčovú panenku odblaníme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Na cuhej, rozpálenej panvici opekáme zo všetkých strán do zlatista. Po opečení vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 160 °C asi 6 až 10 minút podľa veľkosti mäsa do ružova. Panenku po vybratí z rúry necháme ešte chvíľu odležať a potom ju pokrájame.

  3. Na omáčku zvaríme výpek z mäsa, červeného vína, medu a zredukujeme na polovicu. Nakoniec zahustíme kúskom masla a podávame s panenkou a zemiakovými pusinkami. Ozdobíme klíčkami hrášku, chilli niťami a čerstvo mletým korením. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Omáčky
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.