Bravčová panenka s vínovou omáčkou a zemiakovými pusinkami
Luxus na tanieri si môžete dopriať aj relatívne lacno a najmä rýchlo. Bravčová panenka nepotrebuje veľa času na prípravu, aby ostala zachovaná jej jemnosť a šťavnatosť. Vyskúšajte ako chutí s vínovou omáčkou a zemiakovými pusinkami. Toto jedlo kompetne pripravíte asi za jednu hodinu.
Na zemiakové pusinky
400 gvarené zemiaky
20 gmaslo
1 ksvajce
soľ
Na bravčovú panenku
400 gbravčová panenka
rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
chilli nite
Na vínovú omáčku
2 dlčervené víno
1 PLmed
maslo (kúsok)
Na dokončenie
klíčky hrášku
čerstvo mleté čierne korenie
Postup
Uvaríme si zemiaky v osolenej vode. Roztlačíme ich spoločne s maslom, vajcom a soľou. Zemiakovú zmes dáme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie tvoríme pusinky, ktoré pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 10 až 15 minút.
Bravčovú panenku odblaníme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Na cuhej, rozpálenej panvici opekáme zo všetkých strán do zlatista. Po opečení vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri 160 °C asi 6 až 10 minút podľa veľkosti mäsa do ružova. Panenku po vybratí z rúry necháme ešte chvíľu odležať a potom ju pokrájame.
Na omáčku zvaríme výpek z mäsa, červeného vína, medu a zredukujeme na polovicu. Nakoniec zahustíme kúskom masla a podávame s panenkou a zemiakovými pusinkami. Ozdobíme klíčkami hrášku, chilli niťami a čerstvo mletým korením. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre