Bravčová pečeň dusená na cibuľke s jablkami

Bravčová pečeň dusená na cibuľke s jablkami

Bravčová pečeň dusená na cibuľke s jablkami sa nepripravuje dlho, aby nezostala tvrdá. Takže tepelnú úpravu nepredlžujte, aby ste neprišli o jej jemnosť a šťavnatosť. S cibuľkou a jablkami sa kombinuje absolútne perfektne a veríme, že si pochutíte.

Ingrediencie

  • 2 ksväčšie jablká

  • maslo (menší kúsok)

  • 3 kscibuľa

  • 4 PLrastlinný olej

  • 8 plátkovbravčová pečeň

  • 2 PLhladká múka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 500 mlvývar

  • 3 vetvičkyčerstvý tymián

Postup

  1. Jablká prepolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na asi centimeter hrubé osminky, ktoré opečieme na masle z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.

  2. Cibuľu nakrájame tiež na osminky a orestujeme na oleji. Všetko uchováme v teple.

  3. Pečeň obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán. Hotovú pečeň osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom, pridáme jablká s cibuľou a tymiánom, dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.