Bravčová pečeň dusená na cibuľke s jablkami
Bravčová pečeň dusená na cibuľke s jablkami sa nepripravuje dlho, aby nezostala tvrdá. Takže tepelnú úpravu nepredlžujte, aby ste neprišli o jej jemnosť a šťavnatosť. S cibuľkou a jablkami sa kombinuje absolútne perfektne a veríme, že si pochutíte.
Ingrediencie
2 ksväčšie jablká
maslo (menší kúsok)
3 kscibuľa
4 PLrastlinný olej
8 plátkovbravčová pečeň
2 PLhladká múka
soľ
mleté čierne korenie
500 mlvývar
3 vetvičkyčerstvý tymián
Postup
Jablká prepolíme, zbavíme jadierok a nakrájame na asi centimeter hrubé osminky, ktoré opečieme na masle z oboch strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
Cibuľu nakrájame tiež na osminky a orestujeme na oleji. Všetko uchováme v teple.
Pečeň obalíme v múke a opečieme na oleji z oboch strán. Hotovú pečeň osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom, pridáme jablká s cibuľou a tymiánom, dusíme pod pokrievkou asi 10 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre