Bravčová roláda so žemľovou plnkou

Bravčová roláda so žemľovou plnkou

Bravčová roláda so žemľovou plnkou vám dokáže, aké chutné to je, keď sa skombinujú dve jedlá. Z mäsa vytvoríte roládu, do nej natriete žemľovú plnku a všetko dochutíte koreninami a bylinkami. Jednoduché a efektné.

Ingrediencie

  • 1 kgbravčové plece

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • celá rasca

  • čerstvý rozmarín

  • 2 strúčikycesnaku

  • 2 ksžemľa

  • 100 ghladká múka

  • 1 ksvajce

  • 100 mlkyslá smotana

  • jarná cibuľka

  • 1 ksčervená paprika

  • čerstvá petržlenová vňať

  • 150 gmaslo

Postup

  1. Mäso nakrojíme a naklepeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý osolíme, okoreníme, posypeme rascou a nasekaným rozmarínom. Cesnak nasekáme na jemno a posypeme na mäso.

  2. Žemle nakrájame na kocky, zmiešame s múkou, vajcom a smotanou. Pridáme nasekanú jarnú cibuľku a na kocky nakrájanú papriku s nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame a navrstvíme na pripravený plát, zarolujeme a zafixujeme špagátom.

  3. Roládu na povrchu osolíme, okoreníme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, podlejeme vodou a poukladáme naň plátky masla. Pečieme pri 170 °C asi 60 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.