Bravčová roláda so žemľovou plnkou
Bravčová roláda so žemľovou plnkou vám dokáže, aké chutné to je, keď sa skombinujú dve jedlá. Z mäsa vytvoríte roládu, do nej natriete žemľovú plnku a všetko dochutíte koreninami a bylinkami. Jednoduché a efektné.
Ingrediencie
1 kgbravčové plece
soľ
mleté čierne korenie
celá rasca
čerstvý rozmarín
2 strúčikycesnaku
2 ksžemľa
100 ghladká múka
1 ksvajce
100 mlkyslá smotana
jarná cibuľka
1 ksčervená paprika
čerstvá petržlenová vňať
150 gmaslo
Postup
Mäso nakrojíme a naklepeme tak, aby vznikol veľký plát, ktorý osolíme, okoreníme, posypeme rascou a nasekaným rozmarínom. Cesnak nasekáme na jemno a posypeme na mäso.
Žemle nakrájame na kocky, zmiešame s múkou, vajcom a smotanou. Pridáme nasekanú jarnú cibuľku a na kocky nakrájanú papriku s nasekanou petržlenovou vňaťou. Premiešame a navrstvíme na pripravený plát, zarolujeme a zafixujeme špagátom.
Roládu na povrchu osolíme, okoreníme, posypeme rascou, vložíme do pekáča, podlejeme vodou a poukladáme naň plátky masla. Pečieme pri 170 °C asi 60 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre