Bravčové BBQ rolky z kysnutého cesta
Znejú vám bravčové BBQ rolky ako slané pečivo? Tak si predstavte, že mleté mäso, barbecue omáčka a iné dobroty spoločne vytvoria super chutné rolky z kysnutého cesta. Sme presvedčení, že to bude láska na prvé zahryznutie.
Ingrediencie
400 gbravčové mleté mäso
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
2 PLolej na vymastenie formy
250 gBBQ omáčka
180 gvlažné mlieko
2 PLkrupicový cukor
2 ČLinstantné sušené droždie
3 PLmaslo
1 ksvajce
1 PLsušený mletý tymián
1 hrsťnasekaná čerstvá pažítka (+ na ozdobu)
420 ghladká múka
220 gstrúhaná mozzarella
Postup
Mäso osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji opečieme. Hotové mäso preložíme do misy, premiešame s polovicou barbecue omáčkou a odložíme ho na bok.
Z mlieka, polovice cukru a droždia urobím kvások. Necháme ho vzísť a potom vmiešame zvyšný cukor, ½ lyžičky soli, zmäknuté maslo, rozšľahané vajce a bylinky. Postupne pridávame múku a hnetieme 5 až 7 minút. Vypracujeme hladké a pružné cesto, ktoré necháme približne 90 minút kysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 20 x 30 cm. Povrch cesta potrieme zvyšnou omáčkou a posypeme polovicou syra. Na syr rozložíme mäso, ktoré posypeme zvyšným syrom. Cesto pevne stočíme do rolády a položíme ju spojom nadol. Z každého konca odrežeme kúsok cesta a zvyšok nakrájame na 8 kusov.
Jednotlivé rolky uložíme do vymasteného pekáča aspoň 4 cm od seba a prikryté ich necháme približne 30 minút kysnúť. Pečieme ich vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 25 až 30 minút do zlatista. Upečené rolky nakoniec posypeme nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre