Bravčové medailóniky s paradajkami a sušenou šunkou
Luxusný obed môže vyzerať aj takto – bravčové medailóniky s paradajkami a sušenou šunkou. Jednoduchá kombinácia, ktorá má výrazné a harmonické chute a ktorá zachutí celej rodine. Špeciálne bravčová panenka je mäso určené na výnimočné príležitosti, tak si tento recept odložte, aby ste ho mohli použiť v tú správnu chvíľu.
Ingrediencie
2 PLrastlinný olej
140 gsušená šunka prosciutto crudo (nakrájaná natenko)
3 strúčikycesnaku
700 gbravčová panenka
soľ
mleté čierne korenie
2 PLbalzamikový ocot
1 plechovka(cca 400 g) nakrájané paradajky
200 grukola
Postup
Vo veľkej panvici, najlepšie na liatinovej, rozohrejeme olej. Pridáme sušenú šunku nakrájanú na rezance a cesnak nakrájaný na plátky. Za stáleho miešania opekáme na miernom ohni, aby cesnak získal zlatistú farbu – asi 4 minúty. Zmes preložíme na tanier.
Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky hrubé asi 2,5 cm. Osolíme, okoreníme, vložíme do panvice a opekáme na strednom ohni, pokým nebudú z vonkajšej strany osmažené a vo vnútri strdne prepečené, približne z každej strany asi 3 až 4 minúty. Mäso preložíme na tanier a zakryjeme, aby zostalo teplé.
Do panvice vlejeme balzamikový ocot a povaríme ho, aby sa takmer odparil. Zoškrábeme všetky pripečené kúsky zo spodnej časti panvice. Pridáme paradajky a 5 minút ich povaríme. Vmiešame opečenú šunku a cesnak, osolíme a okoreníme. Pridáme väčšinu rukoly a miešame, aby zmäkla, teda asi 30 sekúnd.
Medailóniky podávame na paradajkovej zmesi, ozdobené zvyšnou rukolou. Ako príloha sa hodí čerstvé pečivo. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre