Bravčové medailóniky s paradajkami a sušenou šunkou

Bravčové medailóniky s paradajkami a sušenou šunkou

Luxusný obed môže vyzerať aj takto – bravčové medailóniky s paradajkami a sušenou šunkou. Jednoduchá kombinácia, ktorá má výrazné a harmonické chute a ktorá zachutí celej rodine. Špeciálne bravčová panenka je mäso určené na výnimočné príležitosti, tak si tento recept odložte, aby ste ho mohli použiť v tú správnu chvíľu.

Ingrediencie

  • 2 PLrastlinný olej

  • 140 gsušená šunka prosciutto crudo (nakrájaná natenko)

  • 3 strúčikycesnaku

  • 700 gbravčová panenka

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • 1 plechovka(cca 400 g) nakrájané paradajky

  • 200 grukola

Postup

  1. Vo veľkej panvici, najlepšie na liatinovej, rozohrejeme olej. Pridáme sušenú šunku nakrájanú na rezance a cesnak nakrájaný na plátky. Za stáleho miešania opekáme na miernom ohni, aby cesnak získal zlatistú farbu – asi 4 minúty. Zmes preložíme na tanier.

  2. Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky hrubé asi 2,5 cm. Osolíme, okoreníme, vložíme do panvice a opekáme na strednom ohni, pokým nebudú z vonkajšej strany osmažené a vo vnútri strdne prepečené, približne z každej strany asi 3 až 4 minúty. Mäso preložíme na tanier a zakryjeme, aby zostalo teplé.

  3. Do panvice vlejeme balzamikový ocot a povaríme ho, aby sa takmer odparil. Zoškrábeme všetky pripečené kúsky zo spodnej časti panvice. Pridáme paradajky a 5 minút ich povaríme. Vmiešame opečenú šunku a cesnak, osolíme a okoreníme. Pridáme väčšinu rukoly a miešame, aby zmäkla, teda asi 30 sekúnd.

  4. Medailóniky podávame na paradajkovej zmesi, ozdobené zvyšnou rukolou. Ako príloha sa hodí čerstvé pečivo. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.