Brnenské kuracie rezne
Poznáte brnenské kuracie rezne? Ak vás zaujíma, čím by mohli byť iné, ako tie ostatné, prečítajte si recept. Mäkké mäso naplnené vajíčkami a hráškom v trojobale si najlepšie vychutnáte s čerstvým šalátom a krémovou zemiakovou kašou.
Ingrediencie
4 kskuracie prsné rezne
soľ
mleté čierne korenie
50 gšunka
rastlinný olej
30 ghrášok
2 ksvajcia
hladká múka
1 ksvajcia na obaľovanie
mlieko
strúhanka
rastlinný olej na smaženie
Na uhorkový šalát
1 ksšalátová uhorka
ocot
soľ
cukor
Postup
Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a ostrým nožom urobíme uprostred každého rezňa otvor. Šunku nakrájame na kocky, orestujeme ich na oleji, pridáme hrášok a prešľahané vajcia. Zmes pripravíme ako redšiu praženicu. Dáme ju do cukrárskeho vrecka a pomocou neho naplníme otvory v mäse. Uložíme do chladničky stuhnúť.
Pripravené kúsky mäsa obalíme v múke, vajci s trochou mlieka a strúhanke. Smažíme na rozohriatom oleji do zlatista.
Uhorku nakrájame na plátky, zmiešame s trochou octu, soli a cukru. Podávame spolu s rezňami a napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre