Brnenské kuracie rezne

Brnenské kuracie rezne

Poznáte brnenské kuracie rezne? Ak vás zaujíma, čím by mohli byť iné, ako tie ostatné, prečítajte si recept. Mäkké mäso naplnené vajíčkami a hráškom v trojobale si najlepšie vychutnáte s čerstvým šalátom a krémovou zemiakovou kašou.

Ingrediencie

  • 4 kskuracie prsné rezne

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 50 gšunka

  • rastlinný olej

  • 30 ghrášok

  • 2 ksvajcia

  • hladká múka

  • 1 ksvajcia na obaľovanie

  • mlieko

  • strúhanka

  • rastlinný olej na smaženie

Na uhorkový šalát

  • 1 ksšalátová uhorka

  • ocot

  • soľ

  • cukor

Postup

  1. Mäso očistíme, osolíme, okoreníme a ostrým nožom urobíme uprostred každého rezňa otvor. Šunku nakrájame na kocky, orestujeme ich na oleji, pridáme hrášok a prešľahané vajcia. Zmes pripravíme ako redšiu praženicu. Dáme ju do cukrárskeho vrecka a pomocou neho naplníme otvory v mäse. Uložíme do chladničky stuhnúť.

  2. Pripravené kúsky mäsa obalíme v múke, vajci s trochou mlieka a strúhanke. Smažíme na rozohriatom oleji do zlatista.

  3. Uhorku nakrájame na plátky, zmiešame s trochou octu, soli a cukru. Podávame spolu s rezňami a napríklad so zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Mäsité jedlá
Česká republika
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.