Broskyňovo-ríbezľový kompót

Broskyňovo-ríbezľový kompót

Nie je jednoduchší spôsob, ako si uchovať ovocie v zásobe aj na zimné dni, ako pripraviť si kompót. Broskyňovo-ríbezľový kompót krásne vyzerá a skvele chutí. Jeho príprava nie je zložitá a ak použijete aj nejaké korenie, napríklad škoricu alebo vanilkové semienka, jeho chuť bude ešte výraznejšia.

Rozpis na 4 poháre (objem 500 ml)

  • 1 kgbroskyne

  • 125 gčervené ríbezle

  • 300 gkrupicový cukor

  • 1 kscitrónová šťava z 1 citróna

Postup

  1. Broskyne dôkladne umyjeme, olúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na polovice, ktoré vložíme do zaváracích pohárov s objemom 500 ml. Pohára aj viečka vyvaríme alebo dôkladne umyjeme a necháme voľne uschnúť. Ríbezle umyjeme, očistíme a otrháme od stoniek. Do každého pohára pridáme asi hrsť guľôčok ríbezlí k broskyniam

  2. Cukor rozmiešame v 1 l vody, pridáme citrónovú šťavu a zmes privedieme k varu. Povaríme asi 1 minútu. Pripravené ovocie zalejeme horúcou zmesou až po okraj a poháre uzavrieme. Vložíme ich do hrnca s vodou a pri 85 °C sterilizujeme asi 20 až 25 minút. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Prílohy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2024 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.