Broskyňovo-ríbezľový kompót
Nie je jednoduchší spôsob, ako si uchovať ovocie v zásobe aj na zimné dni, ako pripraviť si kompót. Broskyňovo-ríbezľový kompót krásne vyzerá a skvele chutí. Jeho príprava nie je zložitá a ak použijete aj nejaké korenie, napríklad škoricu alebo vanilkové semienka, jeho chuť bude ešte výraznejšia.
Rozpis na 4 poháre (objem 500 ml)
1 kgbroskyne
125 gčervené ríbezle
300 gkrupicový cukor
1 kscitrónová šťava z 1 citróna
Postup
Broskyne dôkladne umyjeme, olúpeme, vykôstkujeme a nakrájame na polovice, ktoré vložíme do zaváracích pohárov s objemom 500 ml. Pohára aj viečka vyvaríme alebo dôkladne umyjeme a necháme voľne uschnúť. Ríbezle umyjeme, očistíme a otrháme od stoniek. Do každého pohára pridáme asi hrsť guľôčok ríbezlí k broskyniam
Cukor rozmiešame v 1 l vody, pridáme citrónovú šťavu a zmes privedieme k varu. Povaríme asi 1 minútu. Pripravené ovocie zalejeme horúcou zmesou až po okraj a poháre uzavrieme. Vložíme ich do hrnca s vodou a pri 85 °C sterilizujeme asi 20 až 25 minút. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre