Broskyňový džem
Možno vás bohatá úroda broskýň donútila premýšľať, čo z nich ešte môžete pripraviť. Skvelým nápadom je aj broskyňový džem s chuťou vanilky, ktorý sa skvele hodí na čerstvé pečivo, ale aj pri príprave koláčov a dezertov. Obetujte trochu zo svojho času a pripravte si skvelú dobrotu aj do zásoby na zimu.
Rozpis na 6 pohárov (objem 200 ml)
1200 gzrelé broskyne
1 kscitrón alebo pomaranč
200 gkrupicový cukor
20 gcitrusový pektín
1 ksvanilkový struk
Postup
Broskyne umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu. Pridáme citrónovú alebo pomarančovú šťavu a niekoľkokrát premixujeme ponorným tyčovým mixérom.
Cukor premiešame s pektínom a pridáme do vriacej zmesi spoločne s prerezaným vanilkovým strukom. Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút.
Ešte horúci džem naplníme do čistých pohárov, zavrieme ich viečkom a otočíme hore dnom. Necháme vychladnúť a po otvorení skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre