Broskyňový džem

Broskyňový džem

Možno vás bohatá úroda broskýň donútila premýšľať, čo z nich ešte môžete pripraviť. Skvelým nápadom je aj broskyňový džem s chuťou vanilky, ktorý sa skvele hodí na čerstvé pečivo, ale aj pri príprave koláčov a dezertov. Obetujte trochu zo svojho času a pripravte si skvelú dobrotu aj do zásoby na zimu.

Rozpis na 6 pohárov (objem 200 ml)

  • 1200 gzrelé broskyne

  • 1 kscitrón alebo pomaranč

  • 200 gkrupicový cukor

  • 20 gcitrusový pektín

  • 1 ksvanilkový struk

Postup

  1. Broskyne umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do hrnca a za stáleho miešania privedieme k varu. Pridáme citrónovú alebo pomarančovú šťavu a niekoľkokrát premixujeme ponorným tyčovým mixérom.

  2. Cukor premiešame s pektínom a pridáme do vriacej zmesi spoločne s prerezaným vanilkovým strukom. Za stáleho miešania povaríme asi 5 minút.

  3. Ešte horúci džem naplníme do čistých pohárov, zavrieme ich viečkom a otočíme hore dnom. Necháme vychladnúť a po otvorení skladujeme v chladničke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Nátierky a dressingy
Slovensko
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.