Bulgur s cuketou a hráškom

Bulgur s cuketou a hráškom

Odľahčene by sa dalo povedať, že bulgur s cuketou a hráškom je vlastne iná verzia rizota, ktoré tradične pripravujeme už roky. Nevarí sa samozrejme ako ryža, ale bulgur je zdravý, výživný a je to vlastne naparená pšenica. Je ľahšie stráviteľná, má množstvo vlákniny a jemnú orieškovú chuť. Ak ju chcete ochutnať, pripravte si práve tento recept, istotne vám bude chutiť.

Ingrediencie

  • 350 gbulgur

  • 250 gsmotanový biely jogurt

  • 1 ČLnasekaný čerstvý rozmarín

  • 1 PLnasekaná čerstvá mäta

  • 1 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 50 gnastrúhaný parmezán + hoblinky k servírovaniu

  • soľ

  • 2 strúčikycesnaku

  • olivový olej

  • 1/2 ČLnasekaná zelená feferónka

  • 300 gcuketa

  • 150 ghrášok

  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup

  1. Bulgur uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ho a necháme odkvapkať. Medzitým zmiešame jogurt s nasekanými bylinkami. Nastrúhaným parmezánom a osolíme ho.

  2. Cesnak nakrájame na tenké plátky a asi pol minúty restujeme na oleji. Pridáme feferónku, na tenké plátky nakrájanú cuketu a hrášok, všetko krátko premiešame, aby cuketa zmäkla.

  3. Zmes dáme do hrnca k uvarenému bulguru, pridáme jogurt a všetko spolu premiešame. Na tanieri ozdobíme hoblinkami parmezánu a lístkami bazalky. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Zdravé recepty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.