Bulgur s cuketou a hráškom
Odľahčene by sa dalo povedať, že bulgur s cuketou a hráškom je vlastne iná verzia rizota, ktoré tradične pripravujeme už roky. Nevarí sa samozrejme ako ryža, ale bulgur je zdravý, výživný a je to vlastne naparená pšenica. Je ľahšie stráviteľná, má množstvo vlákniny a jemnú orieškovú chuť. Ak ju chcete ochutnať, pripravte si práve tento recept, istotne vám bude chutiť.
Ingrediencie
350 gbulgur
250 gsmotanový biely jogurt
1 ČLnasekaný čerstvý rozmarín
1 PLnasekaná čerstvá mäta
1 PLnasekaná čerstvá petržlenová vňať
50 gnastrúhaný parmezán + hoblinky k servírovaniu
soľ
2 strúčikycesnaku
olivový olej
1/2 ČLnasekaná zelená feferónka
300 gcuketa
150 ghrášok
čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup
Bulgur uvaríme podľa návodu na obale, precedíme ho a necháme odkvapkať. Medzitým zmiešame jogurt s nasekanými bylinkami. Nastrúhaným parmezánom a osolíme ho.
Cesnak nakrájame na tenké plátky a asi pol minúty restujeme na oleji. Pridáme feferónku, na tenké plátky nakrájanú cuketu a hrášok, všetko krátko premiešame, aby cuketa zmäkla.
Zmes dáme do hrnca k uvarenému bulguru, pridáme jogurt a všetko spolu premiešame. Na tanieri ozdobíme hoblinkami parmezánu a lístkami bazalky. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre