Bylinkový smažený kapor s citrónovou strúhankou

Bylinkový smažený kapor s citrónovou strúhankou

Dnes má kapor na Vianoce veľa rybích konkurentov, ale keď vyskúšate ako chutí bylinkový smažený kapor s citrónovou strúhankou, nebudete hľadať nové alternatívy. Citrón rybu perfektne dochutí a zemiakový šalát jej bude tou najlepšou spoločnosťou.

Na prípravu ryby

  • 700 gkapor

  • soľ

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscitrón k podávaniu

  • 250 gčerstvá strúhanka

  • 1 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať

  • 150 ghladká múka

  • 2 ksvajcia

  • olej na smaženie

Na šalát

  • 800 gzemiaky

  • 4 ksvajcia

  • 4 ksjarná cibuľka

  • 60 gčervená cibuľa

  • 6 kssterilizované uhorky

  • 8 PLbiely gazdovský smotanový jogurt

  • 2 PLhorčica

  • citrónová šťava

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Kapra umyjeme, osušíme a naporcujeme na filety, ktoré osolíme, potrieme olejom a necháme odležať cez noc v chladničke.

  2. Citrónovú kôru nastrúhame, premiešame so strúhankou a petržlenovou vňaťou. Pripraveného kapra z oboch strán obalíme vždy v múke, rozšľahaných vajciach s lyžicou vody a v ochutenej strúhanke.

  3. Na nepriľnavej panvici nahrejeme olej a pripravené filety smažíme z oboch strán do zlatista.

  4. Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka a olúpeme ich. Vajcia uvaríme na tvrdo. Zemiaky, vajcia, jarnú cibuľku, červenú cibuľu a uhorky nakrájame na kúsky.

  5. V mise zmiešame jogurt, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Premiešame s nakrájanými uhorkami a ostatnými kúskami. Šalát podávame s pripravenou rybou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Tip redakcie
Ryby
Vianoce

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.