Bylinkový smažený kapor s citrónovou strúhankou
Dnes má kapor na Vianoce veľa rybích konkurentov, ale keď vyskúšate ako chutí bylinkový smažený kapor s citrónovou strúhankou, nebudete hľadať nové alternatívy. Citrón rybu perfektne dochutí a zemiakový šalát jej bude tou najlepšou spoločnosťou.
Na prípravu ryby
700 gkapor
soľ
2 PLolivový olej
1 kscitrón k podávaniu
250 gčerstvá strúhanka
1 hrsťnasekaná čerstvá petržlenová vňať
150 ghladká múka
2 ksvajcia
olej na smaženie
Na šalát
800 gzemiaky
4 ksvajcia
4 ksjarná cibuľka
60 gčervená cibuľa
6 kssterilizované uhorky
8 PLbiely gazdovský smotanový jogurt
2 PLhorčica
citrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Kapra umyjeme, osušíme a naporcujeme na filety, ktoré osolíme, potrieme olejom a necháme odležať cez noc v chladničke.
Citrónovú kôru nastrúhame, premiešame so strúhankou a petržlenovou vňaťou. Pripraveného kapra z oboch strán obalíme vždy v múke, rozšľahaných vajciach s lyžicou vody a v ochutenej strúhanke.
Na nepriľnavej panvici nahrejeme olej a pripravené filety smažíme z oboch strán do zlatista.
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke do mäkka a olúpeme ich. Vajcia uvaríme na tvrdo. Zemiaky, vajcia, jarnú cibuľku, červenú cibuľu a uhorky nakrájame na kúsky.
V mise zmiešame jogurt, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie. Premiešame s nakrájanými uhorkami a ostatnými kúskami. Šalát podávame s pripravenou rybou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre