Caesar šalát s vajíčkom

Caesar šalát s vajíčkom

Stáva sa vám, že si plánujete zoznam jedál, ktoré budete variť a nakoniec skončíte pri šaláte? Lenže, nie je šalát ako šalát. Niektoré sú svetovo známe a podávajú sa vo viacerých krajinách. Caesar šalát s vajíčkom je trochu odlišný od originálneho receptu, ale základ zostáva ten istý. Chrumkavý šalát, lahodný dresing, opečené mäso a krutóny. Také jednoduché a je z toho jedno z najobľúbenejších jedál na svete.

Na dresing

  • 2 ksančovičky + k servírovaniu

  • 1 kscitrón

  • 1 PLdijonska horčica

  • 200 mlmajonéza

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na prípravu šalátu

  • 200 gkuracie prsia

  • rastlinný olej na opekanie

  • 4 plátkyslanina

  • 1 ksfrancúzska bageta

  • 4 ksvajcia

  • 2 ksšalát little gem

  • 50 gparmezán

  • 1 PLolivový olej

Postup

  1. V mise zmiešame najemno nasekané ančovičky, citrónovú šťavu, horčicu a pomaly primiešame majonézu. Osolíme a okoreníme.

  2. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, opečieme na panvici na oleji z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu. Pridáme slaninu, ktorú opečieme do chrumkava.

  3. Bagetu nakrájame na kocky a opečieme na masle na panvici. Vajcia uvaríme natvrdo.

  4. Na taniere servírujeme očistené, umyté, odkvapkané a podľa potreby natrhané šalátové listy, pridáme nakrájané vajcia, mäso, slaninu, opečené kocky bagety, plátky parmezánu a zalejeme pripraveným dresingom. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti môžeme pridať kúsky ančovičiek. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Hlavné jedlá
Prílohy
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.