Caesar šalát s vajíčkom
Stáva sa vám, že si plánujete zoznam jedál, ktoré budete variť a nakoniec skončíte pri šaláte? Lenže, nie je šalát ako šalát. Niektoré sú svetovo známe a podávajú sa vo viacerých krajinách. Caesar šalát s vajíčkom je trochu odlišný od originálneho receptu, ale základ zostáva ten istý. Chrumkavý šalát, lahodný dresing, opečené mäso a krutóny. Také jednoduché a je z toho jedno z najobľúbenejších jedál na svete.
Na dresing
2 ksančovičky + k servírovaniu
1 kscitrón
1 PLdijonska horčica
200 mlmajonéza
soľ
mleté čierne korenie
Na prípravu šalátu
200 gkuracie prsia
rastlinný olej na opekanie
4 plátkyslanina
1 ksfrancúzska bageta
4 ksvajcia
2 ksšalát little gem
50 gparmezán
1 PLolivový olej
Postup
V mise zmiešame najemno nasekané ančovičky, citrónovú šťavu, horčicu a pomaly primiešame majonézu. Osolíme a okoreníme.
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, opečieme na panvici na oleji z oboch strán, kým nezíska zlatistú farbu. Pridáme slaninu, ktorú opečieme do chrumkava.
Bagetu nakrájame na kocky a opečieme na masle na panvici. Vajcia uvaríme natvrdo.
Na taniere servírujeme očistené, umyté, odkvapkané a podľa potreby natrhané šalátové listy, pridáme nakrájané vajcia, mäso, slaninu, opečené kocky bagety, plátky parmezánu a zalejeme pripraveným dresingom. Nakoniec pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti môžeme pridať kúsky ančovičiek. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre