Caprese špecle

Caprese špecle

Už na prvý pohľad vyzerajú caprese špecle ako talianske jedlo. Plné farieb a chutí, ktoré k tomuto tradičnému pokrmu neodmysliteľne patria. Určite tak neprídete o spojenie paradajok, bazalky a mozzarelly doplnených sýtymi špeclami. A nezabudnite všetko ochutiť balzamikovým octom a olivovým olejom, tie to doladia do dokonalosti.

Ingrediencie

  • 600 gšpecle

  • olivový olej

  • 4 strúčikycesnaku

  • 600 gparadajky

  • 2 PLbalzamikový ocot

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 8 lístkovčerstvá bazalka

  • 300 gsyr mozzarella

Postup

  1. Špecle uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

  2. Cesnak olúpeme a nasekáme na jemno, paradajky prepolíme. Všetko orestujeme v kastróle na nahriatom oleji, zalejeme vodou, balzamikovým octom, privedieme k varu a varíme asi 5 minút.

  3. Do kastróla pridáme špecle, premiešame, dochutíme soľou, korením a bazalkovými lístkami.

  4. Nakoniec pridáme nakrájanú alebo natrhanú mozzarellu, rozdelíme na taniere, ozdobíme bazalkou a pokvapkáme olejom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Tip redakcie
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
Taliansko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.