Caprese špecle
Už na prvý pohľad vyzerajú caprese špecle ako talianske jedlo. Plné farieb a chutí, ktoré k tomuto tradičnému pokrmu neodmysliteľne patria. Určite tak neprídete o spojenie paradajok, bazalky a mozzarelly doplnených sýtymi špeclami. A nezabudnite všetko ochutiť balzamikovým octom a olivovým olejom, tie to doladia do dokonalosti.
Ingrediencie
600 gšpecle
olivový olej
4 strúčikycesnaku
600 gparadajky
2 PLbalzamikový ocot
soľ
mleté čierne korenie
8 lístkovčerstvá bazalka
300 gsyr mozzarella
Postup
Špecle uvaríme podľa návodu na obale. Precedíme ich, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
Cesnak olúpeme a nasekáme na jemno, paradajky prepolíme. Všetko orestujeme v kastróle na nahriatom oleji, zalejeme vodou, balzamikovým octom, privedieme k varu a varíme asi 5 minút.
Do kastróla pridáme špecle, premiešame, dochutíme soľou, korením a bazalkovými lístkami.
Nakoniec pridáme nakrájanú alebo natrhanú mozzarellu, rozdelíme na taniere, ozdobíme bazalkou a pokvapkáme olejom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre