Celozrnný koláč s ovocím

Celozrnný koláč s ovocím

Máte chuť na sladké, ale radi by ste, aby váš koláč bol zdravší, mal dostatok ovocia a boli v ňom aj dostatočne zastúpené bielkoviny? V tom prípade, stavte na celozrnný koláč s tvarohom a mixom mrazeného ovocia, ktoré môžete zvoliť podľa svojej chute. Vynikajúco bude chutiť s lesným ovocím alebo aj s mixom exotického ovocia. S čerstvou mätou alebo medovkou získa extra sviežosť.

Na cesto

  • 110 gcelozrnná múka

  • 1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva

  • 40 govsené vločky

  • 1 PLkakao

  • 2 PLtekutý med

  • 40 groztopené maslo

  • 1 ksvajce

Na náplň

  • 250 gjemný tvaroh vo vaničke

  • 2 PLmed

  • maslo a hrubá múka na vymazanie formy

  • 250 gmrazené ovocie

Na mrveničku

  • 50 govsené vločky

  • 1 PLtrstinový cukor

  • 1 PLstudené maslo

Postup

  1. Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktnú hmotu, ktorú dáme odležať asi na hodinu do chladničky.

  2. Tvaroh zmiešame s medom. Cestom vyplníme formu s rozmermi 12x30 cm, vymazanú maslom a vysypanú múkou. Vytvoríme vyššie okraje a potom na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a posypeme ju ovocím.

  3. Suroviny na mrvenicu premiešame prstami a nasypeme na povrch koláča. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Chuťovky
Koláče
Dezerty
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.