Celozrnný koláč s ovocím
Máte chuť na sladké, ale radi by ste, aby váš koláč bol zdravší, mal dostatok ovocia a boli v ňom aj dostatočne zastúpené bielkoviny? V tom prípade, stavte na celozrnný koláč s tvarohom a mixom mrazeného ovocia, ktoré môžete zvoliť podľa svojej chute. Vynikajúco bude chutiť s lesným ovocím alebo aj s mixom exotického ovocia. S čerstvou mätou alebo medovkou získa extra sviežosť.
Na cesto
110 gcelozrnná múka
1/2 baleniekypriaci prášok do pečiva
40 govsené vločky
1 PLkakao
2 PLtekutý med
40 groztopené maslo
1 ksvajce
Na náplň
250 gjemný tvaroh vo vaničke
2 PLmed
maslo a hrubá múka na vymazanie formy
250 gmrazené ovocie
Na mrveničku
50 govsené vločky
1 PLtrstinový cukor
1 PLstudené maslo
Postup
Zo surovín na cesto vypracujeme kompaktnú hmotu, ktorú dáme odležať asi na hodinu do chladničky.
Tvaroh zmiešame s medom. Cestom vyplníme formu s rozmermi 12x30 cm, vymazanú maslom a vysypanú múkou. Vytvoríme vyššie okraje a potom na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a posypeme ju ovocím.
Suroviny na mrvenicu premiešame prstami a nasypeme na povrch koláča. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým povrch nezíska zlatistú farbu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre