Červené zeleninové rizoto so zaúdenou šunkou
Na prvý pohľad by ste to nepovedali, ale červené zeleninové rizoto so zaúdenou šunkou pripravíte pečením. Je to skvelý a rýchly spôsob ako pripraviť jedlo pre celú rodinu v jednej nádobe. Rizoto je plné farieb zo zeleniny a jeho chuť zvýrazňuje údená šunka.
Ingrediencie
3 ksveľké paradajky
3 PLolivový olej
1 kscibuľa
300 gúdená šunka (v celku)
1 ksžltá paprika
1 kszelená paprika
1 ksčervená paprika
300 gdlhozrnná ryža
600 mlzeleninový vývar
pikantná omáčka podľa chuti (napr. chilli)
soľ
mleté čierne korenie
1 ksjarná cibuľka
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme 3 lyžice oleja, na ktorom speníme najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme šunku nakrájanú na kocky a chvíľku restujeme.
Potom pridáme nadrobno nakrájané papriky a nakoniec ryžu opláchnutú vodou. Všetko za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu, potom vmiešame paradajky, prilejeme vývar a trochu pikantnej omáčky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a privedieme k varu.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 140 °C asi 20 minút. Pred podávaním posypeme nakrájanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre