Červené zeleninové rizoto so zaúdenou šunkou

Červené zeleninové rizoto so zaúdenou šunkou

Na prvý pohľad by ste to nepovedali, ale červené zeleninové rizoto so zaúdenou šunkou pripravíte pečením. Je to skvelý a rýchly spôsob ako pripraviť jedlo pre celú rodinu v jednej nádobe. Rizoto je plné farieb zo zeleniny a jeho chuť zvýrazňuje údená šunka.

Ingrediencie

  • 3 ksveľké paradajky

  • 3 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 300 gúdená šunka (v celku)

  • 1 ksžltá paprika

  • 1 kszelená paprika

  • 1 ksčervená paprika

  • 300 gdlhozrnná ryža

  • 600 mlzeleninový vývar

  • pikantná omáčka podľa chuti (napr. chilli)

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 1 ksjarná cibuľka

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky. Vo väčšom hrnci rozohrejeme 3 lyžice oleja, na ktorom speníme najemno nakrájanú cibuľu. Po chvíľke pridáme šunku nakrájanú na kocky a chvíľku restujeme.

  2. Potom pridáme nadrobno nakrájané papriky a nakoniec ryžu opláchnutú vodou. Všetko za stáleho miešania restujeme asi 1 minútu, potom vmiešame paradajky, prilejeme vývar a trochu pikantnej omáčky. Podľa chuti osolíme, okoreníme a privedieme k varu.

  3. Hrniec prikryjeme pokrievkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 140 °C asi 20 minút. Pred podávaním posypeme nakrájanou cibuľkou a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.