Cesnačka s vajíčkom, slaninou a so syrom

Cesnačka s vajíčkom, slaninou a so syrom

Cesnačka s vajíčkom, slaninou a so syrom je stávka na istotu, keď už skutočne neviete, akú polievku uvariť. Takto nejako vyzerá klasická polievka s menšími vylepšeniami.

Ingrediencie

  • 2 PLmasť

  • 1 kscibuľa

  • 100 gslanina nakrájaná na kocky

  • 6 ksstrúčikov cesnaku

  • 1/2 ČLdrvená rasca

  • 300 gzemiaky

  • 3 krajecchlieb nakrájaný na kocky

  • 1 ČLsušená majoránka

  • 1 ksvajce

  • nasekaná čerstvá pažítka k podávaniu

  • 120 gsyr gouda

Postup

  1. Na lyžici masti speníme najemno nakrájanú cibuľu so slaninou, potom pridáme prelisovaný cesnak a rascu. Necháme rozvoňať a zalejeme 1 litrom vody. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Polievku podľa chuti osolíme a varíme, pokým zemiaky nie sú mäkké.

  2. Medzitým na panvici na lyžici masti opečieme kocky chleba do chrumkava. Polievku nakoniec ochutíme majoránkou a vmiešame prešľahané vajce.

  3. Podávame s nasekanou pažítkou, krutónmi a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Slovensko
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.