Cesnačka s vajíčkom, slaninou a so syrom
Cesnačka s vajíčkom, slaninou a so syrom je stávka na istotu, keď už skutočne neviete, akú polievku uvariť. Takto nejako vyzerá klasická polievka s menšími vylepšeniami.
Ingrediencie
2 PLmasť
1 kscibuľa
100 gslanina nakrájaná na kocky
6 ksstrúčikov cesnaku
1/2 ČLdrvená rasca
300 gzemiaky
3 krajecchlieb nakrájaný na kocky
1 ČLsušená majoránka
1 ksvajce
nasekaná čerstvá pažítka k podávaniu
120 gsyr gouda
Postup
Na lyžici masti speníme najemno nakrájanú cibuľu so slaninou, potom pridáme prelisovaný cesnak a rascu. Necháme rozvoňať a zalejeme 1 litrom vody. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Polievku podľa chuti osolíme a varíme, pokým zemiaky nie sú mäkké.
Medzitým na panvici na lyžici masti opečieme kocky chleba do chrumkava. Polievku nakoniec ochutíme majoránkou a vmiešame prešľahané vajce.
Podávame s nasekanou pažítkou, krutónmi a nastrúhaným syrom. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre