Cesnaková omáčka s údeným mäsom
Lahôdka pre milovníkov mäsa a cesnakových chutí. Toto chutné spojenie vám dopraje cesnaková omáčka s údeným mäsom a jednoduchý recept, ktorý pripravíte približne za jednu hodinu. Ideálnou prílohou je karlovarská knedľa, ktorá sa skvele skombinuje so zaujímavo pripravenou omáčkou, na ktorú budete potrebovať smažený cesnak.
Ingrediencie
600 gúdené mäso
soľ
4 guľôčkynové korenie
1 ksbobkový list
100 mlrastlinný olej
10 strúčikovcesnaku + 2 na dokončenie
1 ksmalá cibuľa
2 PLhladká múka
50 mlmlieko
sušená majoránka podľa chuti
čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup
Mäso varíme v osolenej vode s novým korením a bobkovým listom asi 30 minút. Vývar si potom odložíme. Medzitým si v malom hrnci rozohrejeme olej a do neho vložíme celé cesnakové strúčiky, ktoré osmažíme dozlatista. Odložíme ich na bok. Do toho istého hrnca nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme ju a prisypeme múku. Za stáleho miešania upražíme svetlú zásmažku.
Zalejeme ju studeným vývarom z údeného mäsa, dobre rozmiešame, osolíme a asi 15 minút povaríme. Potom strúčiky cesnaku roztlačíme do omáčky. Prilejeme trochu mlieka a ešte chvíľu povaríme. Do hotovej omáčky vmiešame majoránku, podľa chuti ju osolíme, ale už nevaríme. Podávame k varenému údenému mäsu napríklad s karlovarskou knedľou. Ozdobíme plátkami osmaženého cesnaku a bylinkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre