Cesnaková omáčka s údeným mäsom

Cesnaková omáčka s údeným mäsom

Lahôdka pre milovníkov mäsa a cesnakových chutí. Toto chutné spojenie vám dopraje cesnaková omáčka s údeným mäsom a jednoduchý recept, ktorý pripravíte približne za jednu hodinu. Ideálnou prílohou je karlovarská knedľa, ktorá sa skvele skombinuje so zaujímavo pripravenou omáčkou, na ktorú budete potrebovať smažený cesnak.

Ingrediencie

  • 600 gúdené mäso

  • soľ

  • 4 guľôčkynové korenie

  • 1 ksbobkový list

  • 100 mlrastlinný olej

  • 10 strúčikovcesnaku + 2 na dokončenie

  • 1 ksmalá cibuľa

  • 2 PLhladká múka

  • 50 mlmlieko

  • sušená majoránka podľa chuti

  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Mäso varíme v osolenej vode s novým korením a bobkovým listom asi 30 minút. Vývar si potom odložíme. Medzitým si v malom hrnci rozohrejeme olej a do neho vložíme celé cesnakové strúčiky, ktoré osmažíme dozlatista. Odložíme ich na bok. Do toho istého hrnca nasypeme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme ju a prisypeme múku. Za stáleho miešania upražíme svetlú zásmažku.

  2. Zalejeme ju studeným vývarom z údeného mäsa, dobre rozmiešame, osolíme a asi 15 minút povaríme. Potom strúčiky cesnaku roztlačíme do omáčky. Prilejeme trochu mlieka a ešte chvíľu povaríme. Do hotovej omáčky vmiešame majoránku, podľa chuti ju osolíme, ale už nevaríme. Podávame k varenému údenému mäsu napríklad s karlovarskou knedľou. Ozdobíme plátkami osmaženého cesnaku a bylinkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Prílohy
Mäsité jedlá
Omáčky
zima

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.