Cesnaková polievka s fazuľou

Cesnaková polievka s fazuľou

Nenáročná, rýchla a výživná cesnaková polievka s fazuľou sa dá konzumovať po celý rok. Nie je to typická cesnaková polievka s ťažšou chuťou, ktorá takpovediac zaťaží trávenie. Túto verziu si môžete dopriať aj v teplejšom období roka a stále bude rovnako lahodná. Príprava je uľahčená tým, že fazuľu použijete z konzervy a nemusíte ju pracne variť.

Ingrediencie

  • 3 plechovkafazuľa cannelloni

  • 2 PLolivový olej

  • 6 strúčikovcesnaku

  • 60 mlbiele víno

  • 2 kszemiaky

  • 1 a 1/2 lzeleninový vývar

  • 1/2 PLnasekaný rozmarín

  • 1/2 PLtymián (lístky)

  • mleté čierne korenie

  • soľ

  • čerstvá petržlenová vňať

Postup

  1. Jednu plechovku fazule nalejeme aj s tekutinou do mixéra a rozmixujeme do hladka. Zvyšné dve plechovky fazule precedíme.

  2. V hrnci nahrejeme olej, pridáme na jemno nasekaný cesnak a orestujeme. Akonáhle sa cesnak rozvonia, prilejeme víno a necháme odpariť alkohol.

  3. Potom pridáme aj rozmixované a precedené fazule, zemiaky nakrájané na kocky, vývar, bylinky a trochu korenia. Za občasného miešania varíme 15 minút. Podľa chuti osolíme. Pred podávaním posypeme najemno nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Polievky
Bezmäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.