Cesnaková polievka s fazuľou
Nenáročná, rýchla a výživná cesnaková polievka s fazuľou sa dá konzumovať po celý rok. Nie je to typická cesnaková polievka s ťažšou chuťou, ktorá takpovediac zaťaží trávenie. Túto verziu si môžete dopriať aj v teplejšom období roka a stále bude rovnako lahodná. Príprava je uľahčená tým, že fazuľu použijete z konzervy a nemusíte ju pracne variť.
Ingrediencie
3 plechovkafazuľa cannelloni
2 PLolivový olej
6 strúčikovcesnaku
60 mlbiele víno
2 kszemiaky
1 a 1/2 lzeleninový vývar
1/2 PLnasekaný rozmarín
1/2 PLtymián (lístky)
mleté čierne korenie
soľ
čerstvá petržlenová vňať
Postup
Jednu plechovku fazule nalejeme aj s tekutinou do mixéra a rozmixujeme do hladka. Zvyšné dve plechovky fazule precedíme.
V hrnci nahrejeme olej, pridáme na jemno nasekaný cesnak a orestujeme. Akonáhle sa cesnak rozvonia, prilejeme víno a necháme odpariť alkohol.
Potom pridáme aj rozmixované a precedené fazule, zemiaky nakrájané na kocky, vývar, bylinky a trochu korenia. Za občasného miešania varíme 15 minút. Podľa chuti osolíme. Pred podávaním posypeme najemno nasekanou pažítkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre