Cesnakové bravčové rezne
Chystajte taniere, podávajú sa cesnakové bravčové rezne. Tento perfektný recept na mäkké rezne určite oceníte napríklad v nedeľu na obed. Vďaka jogurtovej marináde budú tak akurát šťavnaté a vďaka cesnaku skvele dochutené. Navarte si ich aj s cesnakovou polievkou a choroby nebudú mať šancu.
Ingrediencie
800 gbravčové karé bez kosti
soľ
mleté čierne korenie
200 gbiely jogurt
4 strúčikycesnaku
2 ksvajcia
strúhanka na obaľovanie
rastlinný olej na smaženie
Postup
Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm. Ľahko naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme.
Jogurt zmiešame s prelisovaným cesnakom, vajcami, soľou a korením. Plátky mäsa vložíme do marinády a necháme odležať najlepšie 120 minút.
Potom mäso z marinády vyberieme v strúhanke z oboch strán. Smažíme z oboch strán v rozpálenom oleji, kým nezískajú zlatistú farbu. Môžeme podávať napríklad s kúskami citrónu, šalátom a hranolkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre