Cestovinový šalát s morčacím mäsom a makovou zálievkou

Cestovinový šalát s morčacím mäsom a makovou zálievkou

Recepty na cestovinové šaláty fungujú skvele. Bývajú jednoduché, plné zaujímavých chutí a surovín, ktoré sa dajú variabilne kombinovať. A predsa vás možno prekvapíme cestovinovým šalátom s morčacím mäsom a makovou zálievkou. Špeciálne, táto zálievka pôsobí ako tradičná a stačí tak málo a dodá jedlu celkom iný punc.

Ingrediencie

  • 300 gmorčacie prsia

  • 600 mlkurací vývar

  • 300 gcestoviny farfalle

  • soľ

  • 200 ghrozno

  • 1 ksstonky stonkového zeleru

  • 2 ksjarná cibuľka

  • 1 hrsťnahrubo nasekané mandle

Na zálievku

  • 125 mlgrécky jogurt

  • 125 mllight majonéza

  • 3 PLbiely vínny ocot

  • 3 PLmed

  • 2 PLkrupicový cukor

  • 1 a 1/2 PLcelý mak

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Morčacie prsia očistíme, vložíme do vriaceho vývaru (mäso by malo byť ponorené) a varíme asi 50 minút. Potom vývar precedíme, mäso necháme vychladnúť a nakrájame ho na kocky.

  2. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode podľa návodu na obale na skus. Potom ich precedíme, premyjeme studenou vodou a necháme vychladnúť.

  3. Do veľkej misy dáme uvarené cestoviny a nakrájané morčacie mäso. Pridáme na polovicu pokrájané bobule umytého hrozna, na tenké plátky nakrájaný a očistený stonkový zeler a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Nakoniec prisypeme mandle a zľahka premiešame.

  4. V menšej miske premiešame všetky ingrediencie na dresing a zalejeme ním pripravený šalát. Premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme minimálne 30 minút odležať v chladničke. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Šaláty
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.