Cestovinový šalát s morčacím mäsom a makovou zálievkou
Recepty na cestovinové šaláty fungujú skvele. Bývajú jednoduché, plné zaujímavých chutí a surovín, ktoré sa dajú variabilne kombinovať. A predsa vás možno prekvapíme cestovinovým šalátom s morčacím mäsom a makovou zálievkou. Špeciálne, táto zálievka pôsobí ako tradičná a stačí tak málo a dodá jedlu celkom iný punc.
Ingrediencie
300 gmorčacie prsia
600 mlkurací vývar
300 gcestoviny farfalle
soľ
200 ghrozno
1 ksstonky stonkového zeleru
2 ksjarná cibuľka
1 hrsťnahrubo nasekané mandle
Na zálievku
125 mlgrécky jogurt
125 mllight majonéza
3 PLbiely vínny ocot
3 PLmed
2 PLkrupicový cukor
1 a 1/2 PLcelý mak
soľ
mleté čierne korenie
Postup
Morčacie prsia očistíme, vložíme do vriaceho vývaru (mäso by malo byť ponorené) a varíme asi 50 minút. Potom vývar precedíme, mäso necháme vychladnúť a nakrájame ho na kocky.
Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode podľa návodu na obale na skus. Potom ich precedíme, premyjeme studenou vodou a necháme vychladnúť.
Do veľkej misy dáme uvarené cestoviny a nakrájané morčacie mäso. Pridáme na polovicu pokrájané bobule umytého hrozna, na tenké plátky nakrájaný a očistený stonkový zeler a na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku. Nakoniec prisypeme mandle a zľahka premiešame.
V menšej miske premiešame všetky ingrediencie na dresing a zalejeme ním pripravený šalát. Premiešame, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme minimálne 30 minút odležať v chladničke. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre