Cestovinový šalát s pečenou paprikou
Šaláty patria k obľúbeným a rýchlym pokrmom. Cestovinový šalát s pečenou paprikou síce treba pripravovať o niečo dlhšie, keďže papriky musia byť pečené, ale prejaví sa to na sladkastej a sýtej chuti. Dresing s citrónovou šťavou a jogurtom šalát krásne odľahčí.
Ingrediencie
250 gcestoviny
soľ podľa chuti
1 ksčervená kápia
1 ksžltá kápia
150 glistový šalát mix
Na dresing
200 gbiely jogurt
40 gdijonska horčica
3 PLolivový olej
2 PLcitrónová šťava
soľ
mleté čierne korenie
Na dokončenie
1/2 ksuhorka
1 ksmenšia červená cibuľa
100 gcherry paradajky
1 hrsťčerstvá petržlenová vňať
80 gčierne olivy
Postup
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a precedíme.
Papriky pečieme vcelku v rúre pri 220 °C, pokým sa na nich nevytvorí čierna šupka. Potom ich necháme vychladnúť a čiernu šupku olúpeme. Papriky nakrájame na menšie kúsky.
V mise zmiešame všetky suroviny na dresing, osolíme a okoreníme ho. Zeleninu s petržlenovou vňaťou očistíme a nakrájame na kúsky.
Pripravenú zeleninu premiešame s cestovinami, olivami a šalátovými listami, primiešame dresing a necháme krátko odležať. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre