Cestovinový šalát s pečenou paprikou

Cestovinový šalát s pečenou paprikou

Šaláty patria k obľúbeným a rýchlym pokrmom. Cestovinový šalát s pečenou paprikou síce treba pripravovať o niečo dlhšie, keďže papriky musia byť pečené, ale prejaví sa to na sladkastej a sýtej chuti. Dresing s citrónovou šťavou a jogurtom šalát krásne odľahčí.

Ingrediencie

  • 250 gcestoviny

  • soľ podľa chuti

  • 1 ksčervená kápia

  • 1 ksžltá kápia

  • 150 glistový šalát mix

Na dresing

  • 200 gbiely jogurt

  • 40 gdijonska horčica

  • 3 PLolivový olej

  • 2 PLcitrónová šťava

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 1/2 ksuhorka

  • 1 ksmenšia červená cibuľa

  • 100 gcherry paradajky

  • 1 hrsťčerstvá petržlenová vňať

  • 80 gčierne olivy

Postup

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale v osolenej vode a precedíme.

  2. Papriky pečieme vcelku v rúre pri 220 °C, pokým sa na nich nevytvorí čierna šupka. Potom ich necháme vychladnúť a čiernu šupku olúpeme. Papriky nakrájame na menšie kúsky.

  3. V mise zmiešame všetky suroviny na dresing, osolíme a okoreníme ho. Zeleninu s petržlenovou vňaťou očistíme a nakrájame na kúsky.

  4. Pripravenú zeleninu premiešame s cestovinami, olivami a šalátovými listami, primiešame dresing a necháme krátko odležať. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Šaláty
Hlavné jedlá
Večera
Bezmäsité jedlá
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.