Cestoviny s baklažánom a mozzarellou

Cestoviny s baklažánom a mozzarellou

Keď cestoviny stretnú zeleninu a syr môže vzniknúť veľa chutných kombinácií. Jedným z dôkazov tohto tvrdenia sú aj cestoviny s baklažánom a mozzarellou. Okrem nich recept ukrýva aj iné chutné a lákavé ingrediencie. Vyskúšajte, určite si vás získajú.

Ingrediencie

  • 250 gcestoviny

  • soľ

  • 2 PLolivový olej

  • 1 kscibuľa

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gbaklažán

  • 150 gcuketa

  • 350 gkrájané konzervované paradajky

  • 2 PLkapary

  • 2 PLparadajkový pretlak

  • 1 PLsušená bazalka

  • 250 gsyr mozzarella

  • mleté čierne korenie

  • čerstvá bazalka na ozdobenie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus, precedíme a necháme odkvapkať.

  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme na kúsky nakrájaný baklažán, cuketu a orestujeme do zlatista. Primiešame paradajky, kapary, pretlak a bazalku. Varíme 5 minút, osolíme a okoreníme.

  3. Pripravenú zmes premiešame s cestovinami, preložíme do zapekacej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Potom posypeme natrhanou mozzarellou a pečieme ďalších 10 minút. Podávame posypané čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.