Cestoviny s baklažánom a mozzarellou
Keď cestoviny stretnú zeleninu a syr môže vzniknúť veľa chutných kombinácií. Jedným z dôkazov tohto tvrdenia sú aj cestoviny s baklažánom a mozzarellou. Okrem nich recept ukrýva aj iné chutné a lákavé ingrediencie. Vyskúšajte, určite si vás získajú.
Ingrediencie
250 gcestoviny
soľ
2 PLolivový olej
1 kscibuľa
2 strúčikycesnaku
200 gbaklažán
150 gcuketa
350 gkrájané konzervované paradajky
2 PLkapary
2 PLparadajkový pretlak
1 PLsušená bazalka
250 gsyr mozzarella
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka na ozdobenie
Postup
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus, precedíme a necháme odkvapkať.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu s cesnakom, pridáme na kúsky nakrájaný baklažán, cuketu a orestujeme do zlatista. Primiešame paradajky, kapary, pretlak a bazalku. Varíme 5 minút, osolíme a okoreníme.
Pripravenú zmes premiešame s cestovinami, preložíme do zapekacej formy a pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C asi 15 minút. Potom posypeme natrhanou mozzarellou a pečieme ďalších 10 minút. Podávame posypané čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre