Cestoviny s bielou špargľou a kuracími prsiami

Cestoviny s bielou špargľou a kuracími prsiami

Špargľa je plná vitamínov a minerálov a dá sa pripraviť viacerými spôsobmi. Skvele chutí ako príloha, v šaláte, ale aj ako súčasť cestovinového jedla. S kuracím mäsom, vínom, smotanou, hráškom a parmezánom chutí skutočne lahodne.

Ingrediencie

  • 300 gkuracie prsia

  • 2 strúčikycesnaku

  • 200 gbiela špargľa

  • 60 gmaslo

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 100 mlbiele víno

  • 50 mlmlieko

  • 200 ml31 % smotana

  • 100 ghrášok

  • 400 guvarené cestoviny

  • 100 gparmezán na dokončenie

  • hráškové výhonky na dokončenie

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezance, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky a špargľu na menšie kúsky. Na panvici na masle orestujeme najskôr mäso, kým nezíska zlatistú farbu, potom osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájaný cesnak a po chvíľke zalejeme vínom.

  2. Zvaríme resp. zredukujeme na polovicu, prilejeme mlieko, pridáme hrášok a špargľu a cjvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej a osolenej vode, po uvarení ich precedíme a pridáme k omáčke s mäsom. Premiešame a podávame posypané parmezánom a klíčkami hrachu. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
jar

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.