Cestoviny s bielou špargľou a kuracími prsiami
Špargľa je plná vitamínov a minerálov a dá sa pripraviť viacerými spôsobmi. Skvele chutí ako príloha, v šaláte, ale aj ako súčasť cestovinového jedla. S kuracím mäsom, vínom, smotanou, hráškom a parmezánom chutí skutočne lahodne.
Ingrediencie
300 gkuracie prsia
2 strúčikycesnaku
200 gbiela špargľa
60 gmaslo
soľ
mleté čierne korenie
100 mlbiele víno
50 mlmlieko
200 ml31 % smotana
100 ghrášok
400 guvarené cestoviny
100 gparmezán na dokončenie
hráškové výhonky na dokončenie
Postup
Kuracie prsia nakrájame na rezance, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky a špargľu na menšie kúsky. Na panvici na masle orestujeme najskôr mäso, kým nezíska zlatistú farbu, potom osolíme a okoreníme. Pridáme nakrájaný cesnak a po chvíľke zalejeme vínom.
Zvaríme resp. zredukujeme na polovicu, prilejeme mlieko, pridáme hrášok a špargľu a cjvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme. Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej a osolenej vode, po uvarení ich precedíme a pridáme k omáčke s mäsom. Premiešame a podávame posypané parmezánom a klíčkami hrachu. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre