Cestoviny s červenou repou

Cestoviny s červenou repou

V letnom období mnohí z nás hľadajú alternatívy jedál, ktoré sú ľahšie stráviteľné. Cestoviny s červenou repou sú presne tým typom jedla, ktoré nezaťaží trávenie, ani po konzumácii nespôsobí zvýšenú únavu z trávenia. Výsledkom je jednoduchý a rýchly recept, ktorý sa dá opakovane variť celé leto.

Ingrediencie

  • 180 gcestoviny

  • 200 gkuracie prsia

  • soľ

  • 100 gšampiňóny

  • 3 PLrastlinný olej

  • 1 ksstredne veľká, predvarená červená repa

  • 1 hrsťrukola na ozdobenie

Na dresing

  • 2 PLbiely jogurt

  • 2 PLmajonéza

  • citrónová šťava

  • soľ

  • mleté čierne korenie

Postup

  1. Do osolenej, vriacej vody vsypeme cestoviny a uvaríme ich do mäkka. Po uvarení precedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sa nelepili. Kuracie prsia nakrájame na kocky a osolíme ich. Malé šampiňóny prekrojíme na štvrtiny.

  2. Do panvice nalejeme trochu oleja a opečieme kuracie prsia. Odložíme ich na bok. Vsypeme pokrájané šampiňóny a krátko ich orestujeme. Hotové šampiňóny preložíme do misy ku kuraciemu mäsu a necháme vychladnúť. Červenú repu pokrájame na malé hranolky a pridáme ju tiež do misy.

  3. Vmiešame uvarené cestoviny. V miske zmiešame jogurt, majonézu, citrónovú šťavu, osolíme a okoreníme. Dresing nalejeme tesne pred podávaním do pripraveného šalátu. Ozdobíme rukolou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
Mäsité jedlá
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.