Cestoviny s hráškovým pestom

Cestoviny s hráškovým pestom

Cestoviny s hráškovým pestom si vás získajú svojou chuťou aj farbou. Toto svieže jedlo dokážete pripraviť za 30 minút a podávať ako obed alebo večeru. Cestoviny môžu mať mnoho variácií a chutí a táto je skôr jarno-letná, vyskladaná zo záhradných surovín.

Na pesto

  • 150 gčerstvý hrášok

  • 2 PLcitrónová kôra

  • 2 PLcitrónová šťava

  • 8 lístkovčerstvá mäta

  • 1 strúčikcesnaku

  • 4 PLolivový olej

  • soľ

  • čerstvo mleté čierne korenie

Na dokončenie

  • 300 gzelená špargľa

  • 150 ghrášok (čerstvé strúčiky)

  • 2 PLolivový olej

  • 400 gcestoviny

  • 100 gparmezán

  • 1 hrsťhráškové výhonky

Postup

  1. Hrášok rozmixujeme spolu s citrónovou kôrou, šťavou, mätou a cesnakom. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, osolíme, okoreníme a znovu premixujeme.

  2. Špargľu očistíme a spoločne so strukmi n a 1 až 2 minúty paríme v horúcej vode. Na panvici rozpálime olej, pridáme precedený hrášok so špargľou a hráškové pesto. Dobre premiešame.

  3. Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus. Po uvarení ihneď zmiešame s pestom a zeleninou, dochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme parmezánom a hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Večera
Hlavné jedlá
Cestoviny a pizza
leto

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.