Cestoviny s hráškovým pestom
Cestoviny s hráškovým pestom si vás získajú svojou chuťou aj farbou. Toto svieže jedlo dokážete pripraviť za 30 minút a podávať ako obed alebo večeru. Cestoviny môžu mať mnoho variácií a chutí a táto je skôr jarno-letná, vyskladaná zo záhradných surovín.
Na pesto
150 gčerstvý hrášok
2 PLcitrónová kôra
2 PLcitrónová šťava
8 lístkovčerstvá mäta
1 strúčikcesnaku
4 PLolivový olej
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Na dokončenie
300 gzelená špargľa
150 ghrášok (čerstvé strúčiky)
2 PLolivový olej
400 gcestoviny
100 gparmezán
1 hrsťhráškové výhonky
Postup
Hrášok rozmixujeme spolu s citrónovou kôrou, šťavou, mätou a cesnakom. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, osolíme, okoreníme a znovu premixujeme.
Špargľu očistíme a spoločne so strukmi n a 1 až 2 minúty paríme v horúcej vode. Na panvici rozpálime olej, pridáme precedený hrášok so špargľou a hráškové pesto. Dobre premiešame.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode na skus. Po uvarení ihneď zmiešame s pestom a zeleninou, dochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme parmezánom a hráškovými výhonkami. Dobrú chuť!
Komentáre (0)
K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre