Cestoviny s mletým mäsom

Cestoviny s mletým mäsom

Niekedy, keď neviete, čo by ste uvarili, stačí sa popozerať v skrinkách a v chladničke a nápad sa dostaví sám. No niekedy to nejde tak rýchlo, a tak máme pre vás tip na cestoviny s mletým mäsom a bylinkami. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré môžete za pár minút servírovať na obed alebo na večeru a určite s ním bude celá rodina spokojná.

Ingrediencie

  • 1 kscibuľa

  • 2 PLrastlinný olej

  • 1 PLparadajkový pretlak

  • 200 gbravčové mleté mäso

  • soľ

  • mleté čierne korenie

  • 250 g(suché) cestoviny penne

  • 80 gcherry paradajky

  • čerstvá bazalka (lístky)

Postup

  1. Cibuľu olúpeme a nasekáme na jemno. Osmažíme ju na panvici na rozohriatom oleji do zlatista. Potom vmiešame pretlak, mleté mäso a restujeme tak dlho, pokým nezhnedne.

  2. Zmes potom podlejeme trochou vodou, osolíme, okoreníme podľa chuti a dusíme do mäkka.

  3. Medzitým nalejeme do hrnca dostatočné množstvo vody na cestoviny. Osolíme ju a privedieme k varu, vmiešame do nej cestoviny a uvaríme na skus alebo do mäkka. Precedíme a necháme odkvapkať.

  4. Hotové cestoviny vmiešame do panvice k mäsu spoločne s umytými paradajkami. Všetko zľahka premiešame a prehrejeme. Rozdelíme na taniere a podávame posypané čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

Ohodnoťte recept
Hlavné jedlá
Večera
Cestoviny a pizza
celosezónne

Komentáre (0)

K tomuto receptu zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre

Podobné recepty

  • Recepty
  • Ingrediencie
  • Články

© Copyright 2025 - Varíme spolu

Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah je chránený autorskými právami.